1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

overboosting problem 1.8t agu

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by GeoA3, Nov 29, 2012.

  1. GeoA3

    GeoA3 Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    my car is chipped and should boost 1.4bar,for a while it boosting 1.6
    i disconnect the two electricity wires that connected to the n75 valve and went to test drive
    now instead of boosting 0.5 bar the car still boost 1.6bar!!!
    any ideas?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Lewis583

    Lewis583 Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    950
    Likes Received:
    89
    Check all vac pipes on the same line as the wastegate actuator
     
  4. Prawn

    Prawn My other car is a MINI!!!!

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    10,572
    Likes Received:
    2,146
    sounds like the pipe from the actuator to wastegate has come off somewhere, or possible from charge pipe to N75 and causing a boost leak as well.

    that's the only explaination if you're getting above actuator pressure with the n75 disconnected
     
  5. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    734
    Actuator damaged /semi siezed...... wastegate siezed/partially siezed .........bent actuator rod....
     
  6. GeoA3

    GeoA3 Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    how to check the actuator?
     
  7. GeoA3

    GeoA3 Member

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    ok i just checked the hose from actuator to the n75 and was cracked , the rubber was hard like a rock o_O!
    lucky i have a tons of silicone hoses from ebay, everything works great now . :)
     

Share This Page