1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Outlook Express Problem

quattrojames Aug 11, 2009

  1. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    I have OE6 on XP Service pack 3 and am not receiving emails.

    When I press send and receive the usual box flashes up for a split second and there are no error messages, but it says "No New Messages" After a couple of days this seemed suss so I checked on Virgin webmail and there were all my messages!

    I have searched the MS support site with limited success!

    Any ideas?
     
  2. FactionOne

    FactionOne Administrator Staff Member Administrator

    3,272
    182
    63
    Do you know if Windows/Microsoft Update has done any updates to Outlook Express around the time of the problem starting?

    Also, were you previously Virgin Internet or Telewest/NTL?

    Regards,

    Rob.
     
  3. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Hi Rob

    Now you mention it there was an update took place over the weekend which would coincide.

    Was with Virgin internet, have been for years.
     
  4. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Anyone else got any ideas?

    How can I find out if the updates have caused the problem? Can I just reverse it with system restore, or will that not remove the update?
     
  5. dickys3

    dickys3 Moderator Staff Member Moderator

    2,955
    1
    38
    System restore will reverse the update, so you could try that!

    Take a look and see what System restore reports. It should show you if any updates have been installed.

    Its strange that outlook is not reporting any issues. Perhaps give VM support a call?

    Other things to try:

    Remove your email profile/settings and reconfigure
    Try an alternative pop3 client to test
    If your computer literate, try connecting manually to the pop3 server using telnet
     
  6. Renbod

    Renbod Member

    119
    0
    16
    Hi James,

    Are you running any AV? some AV updates commonly decide to be helpful and attempt to scan your incoming emails, your mail client sends your pop3 login details to the AV client, your AV client should then attempt to authenticate with your pop3 server but sometimes it doesn't and fails to return any errors back to your mail client. (I've seen this a few times with macafee and AVG updates)

    If you're running AV try (temporarily) disabling the email scanning.

    If you make a not of your incoming pop3 mail server you should be able to telnet to it on port 110.

    I'd also call VM support as they can see if your mail client requests are reaching their servers and see any errors (if any).
     
  7. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Thanks for your input Guys.

    I am running Virgin PCGuard AV, have had it for a few months and had no problems. I will do a system restore first off and see what that does. If that doesn't work then I will try and disable the email scanning temporarily.

    I'm not over computer literate so will need help re the manual connec tion using telnet :ohmy:

    Will be a couple of days until I get round to it but I will update with any news :)
     
  8. Cockney Boy

    Cockney Boy Member

    483
    6
    18
  9. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    One thing after another :banghead:

    No updates show on System restore, all I have is

    • System Checkpoint
    • Software Distribution Services 3.0
    Both appear as restore points virtually every day. I have tried to restore to one of these from about 2 weeks ago but it says "Unable to restore your computer".

    Will try Cockneyboys idea later, or as a last resort ring Virgin lol
     
  10. mac1403

    mac1403 Member

    972
    4
    18
    Had a similar issue with mine. Make sure all accounts are Pop3. For some reason emails were not being recieved until I changed mine
     
  11. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Thanks Mac, when I get round to having a look at it I will update.
     
  12. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Right I have been worried about this as I've just been using Virgin webmail in the meantime, but its a pain having to copy and paste addresses etc.

    I tried to uninstall OE today, but it wasn't as straightforward as I hoped. Google revealed lots of trashy sites offering chrgeable apps. to do it for me .... Has anyone done it? Is there an easy way for technophobes with deleting parts of the registry etc?!
     
  13. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Bump.

    Anyone able to help with deleting Outlook Express prior to reinstalling it?

    Cheers
     
  14. dc240969

    dc240969 Member VCDS Map User

    925
    4
    18
    do you have winrar installed, if not go get it. pm me your email.
     
  15. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Ok mate, will do when I get home from work, cheers!

    What does it do?
     
  16. MintyS3

    MintyS3 Works 60% the time, Everytime.

    1,580
    7
    38
    OE is tied in with the operating system and a right bugger to remove. One of the reasons the idiots in Europe have made Microsoft release windows 7 with no email client at all.
     
  17. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,039
    565
    113
    Yeah I'm discovering that! I may well end up just leaving it and using Webmail!

    PM sent.
     

Share This Page