1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Original Audi number plate LED's that fit the A3 8P - plug & play!

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by klik, Mar 30, 2012.

  1. nshort10
    Offline

    nshort10 Member

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    124
    Likes Received:
    14
    [Sep 8, 2012]
    Mike you are the sort of guy that annoys me on these forums! You always have to get your bit in and always hate on people!

    If your not bothered about the led number plate bulbs, don't want them then why come out with a cheeky comment trying to make me look like I'm trying to get one over everyone else! When I'm not! Why u wanting the code so much!

    Im not the only person here who has cleared the error ( I didn't do it personally) everyone who has got the led number plate lights have have tried different codes and it's either worked or not! I was one who it didn't work for, I didn't even no what the hell vcds was!
  2. t8ups
    Offline

    t8ups Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    292
    [Sep 9, 2012]
    Mike,

    This thread is to do with the OEM AUDI PLATE lamps, it has nothing to do with the bulbs that i sell. if members are getting the OEM ones and they are having issues with them what am i to do from my end? shall i buy everyones LED units off them cause they cant code the error out?

    i have tried to help out, as it has already been discussed plenty of times that the Audi a3 8P3 will just bring up an error, be it with the LED's i sell or if they are buying them from Audi. before i sell mine i do ask what year the car is an advise from there, im not going to sell something knowing full well it will bring up an error.

    in regards to Jambo, he did ask if i have error free ones to which i have said no and he did not purchase the LED festoon bulbs from me for the plates.

    And the issue thats needs to be sorted should be with Audi, not directing the issue with the error for the 8p3 and the OE LED lamps at me.

    if anyone who is in the northants area that wants Coding done on there cars with the BCM higher than 650 then let me know and i can code this for you. :)

    Thanks
  3. White Audi RS3
    Offline

    White Audi RS3 New Member

    Joined:
    Apr 9, 2012
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    [Sep 26, 2012]
    I want to get OEM LED lights to work without any errors. It's so annoying!:keule:
  4. PH1L
    Offline

    PH1L Gievf Buckets VCDS Map User

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    39
    [Sep 26, 2012]
    but the new cu then, problem solved, either that or add load resistors
  5. pod_4
    Offline

    pod_4 Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    73
    Likes Received:
    3
    [Oct 25, 2012]
    ive got a MY11 a3, will the a5 leds work or will they show the error in the DIS?
  6. a6_chris
    Offline

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    [Oct 25, 2012]
    Read the thread
  7. pod_4
    Offline

    pod_4 Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    73
    Likes Received:
    3
    [Oct 25, 2012]
    i have but there doesn't seem to be a definitive answer hence why i asked
  8. Jambo26
    Offline

    Jambo26 Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    357
    Likes Received:
    7
    [Oct 25, 2012]
    what age of car is it mate?
  9. pod_4
    Offline

    pod_4 Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    73
    Likes Received:
    3
    [Oct 25, 2012]
    registered in march 2011
  10. Jambo26
    Offline

    Jambo26 Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    357
    Likes Received:
    7
    [Oct 25, 2012]
    without seeing your softwere version its hard to tell. but i have a march 2011 BE and mine throws up dis errors. do you VCDS?
  11. pod_4
    Offline

    pod_4 Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    73
    Likes Received:
    3
    [Oct 25, 2012]
    unfortunately don't have access to VCDS. Might just order a set and see how i get on.
  12. Brodster
    Offline

    Brodster Shark Performance In Scotland Regional Rep Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    3,445
    Likes Received:
    805
    [Oct 25, 2012]
    Bring it over to me buddy. Im not that far away from you
  13. pod_4
    Offline

    pod_4 Member

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    73
    Likes Received:
    3
    [Oct 26, 2012]
    Cheers mark. Ill order a set and drop you a pm to sort somethin out.
  14. Goththug69
    Offline

    Goththug69 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    [Nov 1, 2012]
    Tried to go through the thread but want to double check something, I have 57 plate A3 and guess the correct part numbers are

    4H0 943 021
    4H0 943 022​

    are these right? Many thanks
    Last edited: Nov 1, 2012
  15. a6_chris
    Offline

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
  16. Jambo26
    Offline

    Jambo26 Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    357
    Likes Received:
    7
    [Nov 3, 2012]
    after checking a car at work i seen that byte 17 bit 7 was there for it. (it has the same sw as mine) but when i previously checked my own car after the vcds update it wasnt.:( so after seeing it was thre for his car i have just checked mine. its there ticked the box saved it but still no joy number plate lamp bulb error :(:(:(
  17. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,321
    Likes Received:
    1,229
    [Nov 3, 2012]
    The label file may just generalise for that specific range of module versions, hence why it maybe isnt working for you & the coding option may take but may not relate to that setting for that module, if you get me.
  18. Jambo26
    Offline

    Jambo26 Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    357
    Likes Received:
    7
    [Nov 3, 2012]
    I thought that after I coded it and it didn't work. O well back to sorting out the module swap. Just waiting on some info I don't quite understand.
  19. Goththug69
    Offline

    Goththug69 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    [Nov 5, 2012]
    I popped down to my local dealer today to buy the following led light parts and was told they cost £16 each, is that right? I thought they were in the £9 region. Is there anywhere else to order these from?

    4H0 943 021
    4H0 943 022
  20. Dannykn9
    Offline

    Dannykn9 "Cruise My Ride" VCDS Map User

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    1,117
    Likes Received:
    53
    [Nov 5, 2012]
    About right mate, they were £11.95 each before Audi had their price rise a couple weeks back. Although an extra £4 each is a bit steep!
  21. a6_chris
    Offline

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    [Dec 17, 2012]
    7 months on and being on for at least 4 hours per day I can report no problems whatsoever with these

    Well worth the money.
  22. rdfcpete
    Offline

    rdfcpete Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    128
    Likes Received:
    9
    [Dec 17, 2012]
    In the A3 fella, do you mean?

    I can confirm that these worked superbly and looked very bright but DID permanently produce a DIS error in my March 2010 A3 BE. They continued to error after I set the LED plate option in VCDS unfortunately.

    They were swiftly sold on via eBay for £17.
  23. a6_chris
    Offline

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    [Dec 18, 2012]
    Yep I have them on my A3 and A6.
  24. aky20
    Offline

    aky20 Member

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    [Dec 18, 2012]
    There is a solution, work perfectly on mine now.


    http://www.audi-sport.net/vb/a3-s3-...numberplate-lights-without-errors-2010-a.html



  25. rdfcpete
    Offline

    rdfcpete Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    128
    Likes Received:
    9
    [Dec 19, 2012]
    I did see this dude. I'm not interested in a load of extra Kufatec wiring (of which I've had small issues with Kufatec cables in the past with my RNS MDI input on my RNS510 in the MK5 GTI), mainly because also I've got a set of OEM+ LED bulb units that work a treat. They're very bright and one's just blown, but it's being replaced after around a months worth of use. No DIS errors and look the business for £26 all in.

    The OEM Audi units went pretty quickly once the VCDS fix didn't workaround the error on my A3 :icon_thumright:
  26. emval
    Offline

    emval New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    [Feb 14, 2013]
    These look Ice/cool blue in colour which is what im after can you confirm what part/model these are from tps? Most of these led upgrades are yellowish anyone know of some 6000k+ brightness in cool blue?
  27. emval
    Offline

    emval New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
  28. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,321
    Likes Received:
    1,229
    [Feb 15, 2013]
    Have you actually read the whole thread?
  29. t8ups
    Offline

    t8ups Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,249
    Likes Received:
    292
    [Feb 16, 2013]
    As Nigel says, the part numbers for these are all over this thread.

    have a look at the OP
  30. shady-ninja
    Offline

    shady-ninja Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    858
    Likes Received:
    39
    [Feb 26, 2013]
    can anyone recomend any multiple led bulbs that wont throw up errors on a 2010 A3 on ebay
  31. Artimus
    Offline

    Artimus Short Back

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    1,893
    Likes Received:
    368
    [Feb 26, 2013]
  32. shady-ninja
    Offline

    shady-ninja Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    858
    Likes Received:
    39
    [Feb 26, 2013]
    i fitted near identical ones that i bought from TRUPS but they still threw up error on my dash.
    Ash187 tried to code it to work with no joy becaudse my car is a 2010 model, i would have to decline
    your link but many thanks.
    i need the multiple leds that have worked in the past as all the ebay links dont work.
  33. rdfcpete
    Offline

    rdfcpete Member

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    128
    Likes Received:
    9
    [May 31, 2014]
    Just a little update for anyone with an 8P3 or late 2009 onwards car that's debating these - I've been running the 20odd LED units for over 9 months now with no major issues. The units need a bit of maneuvering to fit completely flush, but they are an excellent product for £25 or so. These are the more expensive ones that I think Paullie originally linked :icon_thumright: (could be wrong, I forget now).

    Night and day pics on my 2010 Black Edition. They can be seen from Nigeria, and that's with THREE, yup - three little layers of Lamin-X :arco::laugh:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
  34. tcardio
    Offline

    tcardio Active Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    546
    Likes Received:
    72
    [May 31, 2014]
    my little observation from multiple threads read is the 2009 cars seem to be successful with all sorts of LED changes without DIS errors. seems like in 2010 audi put the hammer down
  35. Timwills
    Offline

    Timwills Member

    Joined:
    Apr 30, 2014
    Messages:
    113
    Likes Received:
    8
    [May 31, 2014]
    Got mine off eBay....look quality and have served me well so far touch wood. 6 months
  36. rmlt2008
    Offline

    rmlt2008 New Member

    Joined:
    Jun 29, 2012
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    [Sep 13, 2014]
    Seen this thread the otherday trying to figure out how to get the error free LEDs to actually be error free on my 2011 a3.

    Found a crude way of avoiding the dreaded dash warning.
    image.jpg image.jpg image.jpg
    So the halogen bulb is still in use so the computer doesn't throw up a error and the led bulb is still working as it should super bright!
    Cost me £2.99 only worrying thing is heat with two bulbs in at once but I don't think LEDs make much heat so I will keep a eye on it anyway see how long they last lolololololol
    Artimus likes this.
  37. Artimus
    Offline

    Artimus Short Back

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    1,893
    Likes Received:
    368
    [Sep 15, 2014]
  38. Mario8P
    Offline

    Mario8P New Member

    Joined:
    Sep 1, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Sep 17, 2014 at 9:41 PM]
    Hey guys

    Just wanted to double check. My S3 sportback is produced on December 2009. There is no way to chode the original LEDs right? I either have to install a resistor or buy an aftermarket LEDs just like the ones mentioned here?

    Thanks in advance :)

Share This Page