1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oil Tempreature Gauge

Discussion in 'Classic Audi Forum' started by Newson, Jul 11, 2006.

  1. Newson
    Offline

    Newson New Member

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Jul 11, 2006]
    My oil tempreature gauge (positioned with the oil pressure and the voltage gauge) has stopped working. It occasionly works again for a while. It does not light up either whne the lights are on. Any ideas?>
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. keats
    Offline

    keats New Member

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Aug 3, 2006]
    I just bought my first Audi (a Coupe 2.0E) and it has this same problem. The Oil Temp gauge just does not seem to work.

    Any ideas would be welcome :)


    Keith.
    #2
  4. jevrem
    Offline

    jevrem Max speed

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Feb 17, 2007]
    In my S4 also the oil temperature gauge is not working, but the oil pressure is working fine.
    #3
  5. Rev-head
    Offline

    Rev-head Active Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Messages:
    2,987
    Likes Received:
    7
    [Feb 17, 2007]
    Sender unit probably gone .think there is 2 of them?
    #4
  6. jevrem
    Offline

    jevrem Max speed

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Feb 17, 2007]
    Do you have some pictures of oil temp sender?
    #5
  7. scotty33
    Offline

    scotty33 Member

    Joined:
    Oct 28, 2005
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    [Feb 17, 2007]
    My gauge does work, but the needle barely comes up off the stop. I think Audi just got the range wrong, you would not want your oil to be 140ish degrees C (mid range) at that temp you could cook chips in it!
    #6
  8. sam80quattro
    Offline

    sam80quattro Member

    Joined:
    Dec 12, 2006
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    [Feb 17, 2007]
    this happened to mine and it was the oil pressure sender. it is a cylinder shape about 1" wide x 2" long and has 2 spade connectors on the top of it. as for not lighting up that will just be knackered bulbs[​IMG] looks like that lol
    #7
  9. jevrem
    Offline

    jevrem Max speed

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [Jul 27, 2007]
    Can someone tell me where is locate the sender unit for oil temperature gauge in S4 1992 2.2 turbo 20v?
    #8
  10. Rev-head
    Offline

    Rev-head Active Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Messages:
    2,987
    Likes Received:
    7
    [Jul 27, 2007]
    under the inlet manifold
    #9
  11. audi5e
    Offline

    audi5e Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    [Aug 3, 2007]
    Very likely the water temp will be around the inlet manifold somewhere and the oil temp sender will be down near the oil pump on the front of the engine.

    I suspect it is similar to the 2.3 5pot
    #10

Share This Page