1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oil Sensor + Cruis Control Problems (after new ECU)

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by griffin1, Aug 1, 2006.

  1. griffin1
    Offline

    griffin1 New Member

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    [Aug 1, 2006]
    Anyone know where Oil sensor is and how to replace it ?? keeps coming on everynow and again and is driving me mad

    Also, I have now had a new ECU fitted and had the remap switched, now my Cruise Control doesnt work - is it poss these are linked ??
    It worked fine before the ECU died

    I called the guys who fitted the new ECU and they told me to check the fuses and something may have shorted when they switched over the box but I have been unable to find any fuse that is for Cruise Control ??

    Help appreciated,
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. SyA3Turbo
    Offline

    SyA3Turbo Member

    Joined:
    Mar 3, 2005
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    [Aug 1, 2006]
    Wouldnt the ECU need to have all the settings and stuff swapped over? Like enabling Cruise Control?! If you paid someone to fit it and it's not working as it should just take it back to them.
    #2
  4. god_thats_quick
    Offline

    god_thats_quick Numptie of the highest order

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    2,507
    Likes Received:
    1
    [Aug 1, 2006]
    I would imagine the new ECU needs to be told that there is cruise control attached to it... as 265stw says if it was me i'd expect whoever replaced the ECU to sort that problem out.
    #3
  5. griffin1
    Offline

    griffin1 New Member

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    [Aug 1, 2006]
    yes that is exactly what I was thinking - I will call them today.

    Nayone got any ideas on Oil sensor ? light and beep is driving me nuts
    #4

Share This Page