1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oil Pressure Warning

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Kevan Young, Apr 22, 2013.

  1. Kevan Young

    Kevan Young New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi everyone, ive been a member on here for a wee while but never come on much but wondering if anyone could help me with a problem that crept up on my 2002 a3 1.8t tonight. I was driving home and the oil pressure warning light came on so i turned the engine of straight away and stopped the car in the ditch. Waited 10 mins checked the oil level which was full so tried to drive again but only got 10 meters before the warning flashed up again so turned the car of and got towed home. Is this likely to be an easy fix i.e a sensor or something more major like a blockage oil pump problem. The only thing ive noticed wrong with the car is it has felt a big sluggish under acceleration since thursday night but not sure if the two are linked. Any information would be helpful
    thanks
    Kevan
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. Vex182

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    78
    Best bet is the oil pick up pipe is blocked, do a search on here, very common! I changed mine 2 weeks ago.
     
  4. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid
    Supporter

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,114
    Likes Received:
    736
    Its just worth dropping the sump and investigating mate...Dont drive or start it again until it has been resolved..
     
  5. phil miller

    phil miller Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Messages:
    1,211
    Likes Received:
    166
    as above, £15 for the pipe and seal, then oil and filter
     
  6. Kevan Young

    Kevan Young New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi guys, thanks for your advice. i looked up the other posts and it all sounds similar, just a bit worried about the turbo taking longer to spool than usual over the last couple of days. Hope its not damaged. Will go and see the local Audi specialist tomorrow and decide if he's fixing it or see if i'm having a go myself.
     

Share This Page