1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oh no, bad turbo times.

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Mattyyy, May 18, 2012.

  1. Mattyyy
    Offline

    Mattyyy Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    [May 18, 2012]
    Hello, kind of new, already created a thread asking about getting an S3. Bought one.

    Then, some while after, oil pressure light on, killed turbo due to lack of oil no doubt and after a service (oil light vanished) and just all oil went down my exhaust :p (killed my seal) blue smoke everywhere.

    Replaced, oil pump, pick up etc. and also bearings and also put on a used turbo with minimal shaft play.

    Now, the turbo is not passing any oil, but however, boosting rather strangely, making almost a pressurized air noise (boost leak) and also when giving it the beans, sometime experiencing a lot of boost, sometimes not. Typical of a boost leak? - To be variable?

    Also, making some 'metallic' noise coming onto & during boost.

    Any ideas?

    Getting the turbo back off to get it refurbed anyway.

    Any suggestions?

    Much appreciated,
    Matt
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. badger5
    Offline

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,334
    Likes Received:
    695
    [May 19, 2012]
    leaks.... get a smoke test done
    #2
  4. Mattyyy
    Offline

    Mattyyy Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    [May 21, 2012]
    Problem fixed: Exhaust manifold gasket lol :p
    #3

Share This Page