1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

OEM LED Numberplate Lights without errors 2010+

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by aky20, Nov 12, 2012.

  1. bulldog a3
    Offline

    bulldog a3 New Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Mar 30, 2013]
    they appear to be working now!
    no bulb out errors on my 2012 A3 quattro
    They are not that bright either - but noticably brighter than the OEM halogen

    Will report back in a while - going on a longer drive this evening
    #41
  2. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 2, 2013]
    Mine arrived today but bring up a DIS error as soon as the sidelights are switched on, mines a 2010 :-( What's also odd, is when I switch my lights on, for a split second, I get an error first about my rear right light but its working? When I had the A5 LEDs installed, I would also get this error? I wonder why mine aren't working but yours are on both a 2010 and 2012? Any ideas?
    #42
    drew306 likes this.
  3. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 2, 2013]
    Figured out the rear light warning. The previous owner had fitted the wrong bulb, less wattage, causing the random warning every now and then. Still no clue with the LED number plate lights though.
    Last edited: Apr 2, 2013
    #43
  4. Cruiser89
    Offline

    Cruiser89 Advanced In Car Tech Site Sponsor

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,435
    Likes Received:
    197
    [Apr 2, 2013]
    Hey dude,

    What spec is you car and have you changed any of the coding to turn off cold monitoring etc?
    #44
  5. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 2, 2013]
    Hey Cruiser,

    Its a 2010 3 door 170 TDI. That's a good point actually. I think it was ticked when I tried to fit the A5 LEDs but I think I unticked it again when it didn't work, as my CE is too low for the coding to take effect. I can double check tomorrow, do you think that could cause it?

    Thanks for your reply.
    #45
  6. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 11, 2013]
    So, checked my settings and it isn't selected in VCDS, so not sure what to try now :-(

    Emailed the seller who said would send another set but I don't think that will help TBH.
    #46
  7. bulldog a3
    Offline

    bulldog a3 New Member

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    [Apr 12, 2013]
    working fine for me still
    #47
  8. TDI140
    Offline

    TDI140 Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2011
    Messages:
    1,406
    Likes Received:
    146
    [Apr 12, 2013]
    How come you took such a hard approach, i just bought some off ebay a guy called LED lighting with built in canbus error resistors and they have been working for over a year no problems and no extra wring needed just plug n play
    #48
  9. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 12, 2013]
    2010 cars seem to be a problem for LED number plates. DIS errors for just about all bulbs.
    #49
  10. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 17, 2013]
    Ok, update. I emailed the seller and explained that they still produce an error on the DIS, I just received a replacement set today and NO ERROR! The replacement set were exactly the same as before, so looks like they were just faulty. Will report in a few weeks or so but so far, no errors on my 2010 8P, with no changes via VCDS.
    #50
  11. wow676
    Offline

    wow676 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Apr 18, 2013]
    Hello
    2010 8PA Manufactured in Apr.
    Ordered it from the e-bay seller and installed.
    No ERROR in the DIS but the housing of the new light where it clips to the rear lid is bit thinner than OEM
    So it falls even with the bolts tightened.

    I have added couple layers of tape to the new LED housing and it fits and sits perfectly at the rear lid.
    #51
  12. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 18, 2013]
    I seem to have another weird issue. If i start the car and then switch lights on, no error. If i switch lights on first, then start the car, i get a number plate bulb error. Switch engine off, turn lights off, start car, lights back on, no error! Can someone with a set of these and a 2010+ please try this for me?
    #52
  13. wow676
    Offline

    wow676 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Apr 18, 2013]
    I'll try
    #53
  14. aky20
    Offline

    aky20 Member

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    [Apr 18, 2013]
    Hi mate,

    I am sure I don't get these errors and this is on a 2010 A3.


    #54
  15. downtothebone
    Offline

    downtothebone Member

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    231
    Likes Received:
    24
    [Apr 18, 2013]
    Works fine for me either way - December 2010 car with the BCM615 module which is the problem.
    #55
  16. Arjuanamo
    Offline

    Arjuanamo 4300K

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    30
    [Apr 19, 2013]
    The OEM A5 ones used to bring up an error on my DIS until i changed the coding in VCDS(Byte 17 bit 7).My friends who have 2010 and 2012 A3's bought had errors but they both vanished after they changed their coding.I had to gently stretch out the metal connectors on the A5 lights as they were shorter than the original ones and kept turning off once they became a bit loose .
    #56
  17. wow676
    Offline

    wow676 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Apr 19, 2013]
    Mine does the same thing..... SHIX
    #57
  18. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 19, 2013]
    hmmm. At least its not just mine. But what a weird fault!!

    I assume theres not much we can do but does anyone have any ideas?
    #58
  19. wow676
    Offline

    wow676 New Member

    Joined:
    Feb 15, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Apr 22, 2013]
    It threw an error couple of times, but now I leave my light settings to Auto to have the CH/LH function work

    It does not throw an error now even though I start the engine.

    :)
    #59
  20. poli84
    Offline

    poli84 Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    430
    Likes Received:
    57
    [Apr 22, 2013]
    You definitely have friends with a 2010 (MY10) who have installed the OEM A5 LEDs and have been able to change their coding and get them working?
    #60
  21. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 22, 2013]
    I dont have auto lights. Oh well, I guess I will just have to remember. Its just a pain to turn off the lights before I restart the car.
    #61
  22. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Apr 22, 2013]
    I guess this is the other option, just to go to Audi and get the software on the CE updated.
    #62
  23. MilkDawg
    Offline

    MilkDawg Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    [Aug 5, 2013]
    A quick update in case anyone else wants these. After I retrofitted Bi-xenons, I don't get the error when re-starting the car with the lights on. I have no idea why, as no settings apart from coding for the headlights has been changed.
    #63

Share This Page