1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Number plate lights! What have I done?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by OVRA3, May 29, 2012.

  1. OVRA3
    Offline

    OVRA3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    79
    [May 29, 2012]
    Hi all,

    Just tried to swap over my number plate bulbs with some led canbus ones but they didn't work put the old ones back in and now dis is showing bulbs out in the number plate?? Can't seem to get them to work.. Did a search and it's been said you need to reset on vcds? Is that right????

    Annoying.com
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. Kelvin_S
    Offline

    Kelvin_S Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Messages:
    243
    Likes Received:
    18
    [May 29, 2012]
    Same here mate, I don't think I can return them. Receipt says specially ordered parts cannot be accepted for refund.
    #2
  4. OVRA3
    Offline

    OVRA3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    79
    [May 29, 2012]
    Are your old ones working now though? Mine now just show a bulb out? Wonder if it now needs to be reset
    #3
  5. rOb_A
    Offline

    rOb_A Active Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    1,488
    Likes Received:
    63
    [May 29, 2012]
    where did you buy the replacement led ones?
    #4
  6. Brodster
    Offline

    Brodster Shark Performance In Scotland Regional Rep Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    3,444
    Likes Received:
    802
    [May 29, 2012]
    Dont take this the wrong way but have you turned the bulbs round coz if you've not got them in the correct way they wont work and will throw up a fault. Same thing happened to me and I just spun the round and popped them back in and voila.....working LED's with no faults.
    #5
  7. OVRA3
    Offline

    OVRA3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    79
    [May 29, 2012]
    Got them from eBay.. The old ones dont work now either just get an error message :-( wonder if I now need to clear the error?
    #6
  8. Kelvin_S
    Offline

    Kelvin_S Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Messages:
    243
    Likes Received:
    18
    [May 29, 2012]
    I don't know haven't tried them, I still dead set on getting the new ones to work. I bought mine from bristol audi. You say bulb then LED?
    #7
  9. Brodster
    Offline

    Brodster Shark Performance In Scotland Regional Rep Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    3,444
    Likes Received:
    802
    [May 29, 2012]
    Stupid me......spin the LED round the other way. If its flagged up a fault the car sometimes has the tendancy to isolate the circuit so needs to be cleared before it will work again.
    #8
  10. OVRA3
    Offline

    OVRA3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    79
    [May 29, 2012]
    So if I put the old bulbs back in and clear the fault it should work?
    #9
  11. Brodster
    Offline

    Brodster Shark Performance In Scotland Regional Rep Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    3,444
    Likes Received:
    802
    [May 29, 2012]
    In theory yes
    #10
  12. OVRA3
    Offline

    OVRA3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    79
    [May 29, 2012]
    Perhaps I need to invest in vcds lol :-( cheers buddy
    #11
  13. boost-addict
    Offline

    boost-addict Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    979
    Likes Received:
    35
    [May 29, 2012]
    no he said

    "If its flagged up a fault the car sometimes has the tendancy to isolate the circuit so needs to be cleared before it will work again."
    #12
  14. Kelvin_S
    Offline

    Kelvin_S Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Messages:
    243
    Likes Received:
    18
    [May 29, 2012]
    How do you clear it? Can it isolate 1 side?
    #13
  15. gen.heinz guderian
    Offline

    gen.heinz guderian Well-Known Member Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    125
    [May 29, 2012]
    I can do it for you ,im in Chedgrave 10 miles east of Norwich, have vcds pro.
    #14
  16. t8ups
    Offline

    t8ups Well-Known Member VCDS Map User

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    1,248
    Likes Received:
    292
    [May 29, 2012]
    maybe the prongs are not making a connection?
    #15

Share This Page