1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

now what ?

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by ldoshiv2, Apr 3, 2012.

  1. ldoshiv2

    ldoshiv2 Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Alright guys, any advice would be apprecieated, driving back from glasgow last night..round a steep bend and hut a huge hump in the road, had alot of weight in the car,( 4 alloys in rear, passenger and a boot full of tools), literally felt all the weight go down, engine stopped, heaters stopped blowing,rasio stopped.. lost all power and big red (!) with 3 bleeps on DIS, couple of judders and everything back to normal, this now has happened 3 more times today? no fault codes either... what the !!!!?
     
  2. audiv6quattro

    audiv6quattro Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    392
    Likes Received:
    2
    Have you checked to make sure you still have a sump there, possibly could have knocked/cracked exhaust
     
  3. ldoshiv2

    ldoshiv2 Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    yeh a didnt hit anything, was such a steep dip all 4 wheels hit the arches, but nothing hit anything, no leaks, bangs or any wrong sounds, just its happened 3 times today, when i hut a pothole and 2ce when i went round a roundabout.again everything dying and the big (!) with 3 bleeps, it will only last 2 seconds...
     
  4. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,531
    Likes Received:
    463
    check the battery cables?

    Dodgy ignition siwtch?
     
  5. ldoshiv2

    ldoshiv2 Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    battery terminals are fine, any ways i can check the ignition switch ?
     
  6. Foxmeister

    Foxmeister Fired Up!

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    1,786
    Likes Received:
    6
    As Kev says, batt cables or possible earth cable loose somewhere.

    Is there any earths low down on the A4 that couldve caught? Had this with a Va*cough*uxhall years ago!
     
  7. HEKTOR

    HEKTOR Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    437
    Likes Received:
    12
  8. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,531
    Likes Received:
    463
    engine earth attaches to the frame on the lower front drivers corner of the engine, but that wouldnt kill off the heater and would likely give you starting issues too.

    Check all the connections in the central electrics panel under the dash.
     

Share This Page