1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Non start , possible fuel pump relay ?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Benmk3, Jul 21, 2014.

  1. Benmk3

    Benmk3 Member

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Hello all
    new to the forum , recently picked up a 2000 audi s3 and I've started having strange issues with starting it after driving it long journeys.
    I can drive and do a lot of start stop runs or even long distance then after a while the car only cranks and won't start , the fuel pump doesn't seem to be priming when the ignition is on but normally does on all the other times . Could this be the fuel pump relay at fault?

    Ben
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. limbo118118

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    486
    Likes Received:
    52
    Yeh could be the relay mine was intermittent and I replaced it and its worked ever since :)
     
  4. Benmk3

    Benmk3 Member

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Do you know the the specific fuse number by any chance ? It's just done it to me again at the car wash fml
     
  5. Benmk3

    Benmk3 Member

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Sorry relay number - tps have supplied me with relay 409 which I know is wrong as on my fusebox I don't have a relay 409.
     
  6. A3_130

    A3_130 Member

    Joined:
    Oct 24, 2012
    Messages:
    85
    Likes Received:
    4
  7. Benmk3

    Benmk3 Member

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    After receiving 3 wrong relays from tps I've finally got hold of the right one
    Relay 167
    Hoping this cures the issue now
     

Share This Page