1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Noises and loose gears

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by consilio, Nov 10, 2010.

  1. consilio
    Offline

    consilio Up the owls!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    666
    Likes Received:
    3
    [Nov 10, 2010]
    Ok a strange title but I couldn't work out how to describe this.

    When starting the car I sometimes get a rattle from the engine bay before the engine fires up. Also in first and second gear when easing off there seems to be a bouncing motion as if there is too much play in the transmission.

    Could this be a fault with engine mounts causing excessive movement of the engine? Should they be failing after 37k and
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 31, 2014]

  3. consilio
    Offline

    consilio Up the owls!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    666
    Likes Received:
    3
    [Nov 11, 2010]
    whoops that should have continued to say " .... less than 3 years old"

    Anyone got any ideas?

    Thanks
    #2
  4. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,050
    Likes Received:
    32
    [Nov 11, 2010]
    when you switch car off,does it cut out smoothly or do you get a rattle? (dont depress clutch pedal when switching off)
    #3
  5. consilio
    Offline

    consilio Up the owls!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    666
    Likes Received:
    3
    [Nov 12, 2010]
    Can't say I've noticed anything but I'll keep an eye on this in future. Would noises at switch off indicate engine mount problems?

    Is there a way to check the mounts?
    #4
  6. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,050
    Likes Received:
    32
    [Nov 12, 2010]
    put it in gear and keep making the clutch bite(handbrake on ! ) and get somebody to look at engine to see what mountings have play,less than 3 years old..........take it back dealers.
    #5
  7. consilio
    Offline

    consilio Up the owls!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    666
    Likes Received:
    3
    [Nov 15, 2010]
    Well I took it to the dealers and they reckoned engine mounts so they ordered some in and booked in for today. On further inspection they believe it is actually the mountings for the rear diff.

    Could this be the cause or my problems? I would have no idea

    Rear diff mountings now on order
    #6
  8. vw754
    Offline

    vw754 vorsprung Durch Technik

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,050
    Likes Received:
    32
    [Nov 15, 2010]
    could be,dealers do waste your money !, they'll keep replacing parts until they sort it,but it'll cost you.
    #7
  9. consilio
    Offline

    consilio Up the owls!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    666
    Likes Received:
    3
    [Nov 15, 2010]
    It's under warranty so they can go nuts as far as I'm concerned.

    Anyone else had problems with the rear diff mounts?
    #8
  10. consilio
    Offline

    consilio Up the owls!

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    666
    Likes Received:
    3
    [Dec 6, 2010]
    Well, had major surgery on the rear diff and the problem is now sorted!
    #9

Share This Page