1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

noise when starting

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by JamesA3, Apr 29, 2004.

  1. JamesA3
    Offline

    JamesA3 Member

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    [Apr 29, 2004]
    when I start the engine from cold there is a loud resonating sound which last for a second or so, only happens when cold, any ideas?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. MushroomMan
    Offline

    MushroomMan Sucemabite

    Joined:
    Mar 12, 2003
    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    [Apr 29, 2004]
    might be the coilpack starting to go. They tend to go more frequently in the cold.
    #2
  4. JamesA3
    Offline

    JamesA3 Member

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    [Apr 29, 2004]
    sorry for sounding like a muppet but is it expensive and can I do it myself
    #3
  5. leespears1
    Offline

    leespears1 Member

    Joined:
    Apr 20, 2004
    Messages:
    262
    Likes Received:
    4
    [Apr 29, 2004]
    when i turn the ignition on, then fire it up there is a diesel engine sounding noise(like a diesel car when it is idling) before the engine starts.then when i turn the igntion off, the car kind of shudders?wot does this mean?
    #4
  6. dwarfslapper
    Offline

    dwarfslapper New Member

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    [Apr 29, 2004]
    [ QUOTE ]
    leespears1 said:
    when i turn the ignition on, then fire it up there is a diesel engine sounding noise(like a diesel car when it is idling) before the engine starts.then when i turn the igntion off, the car kind of shudders?wot does this mean?

    [/ QUOTE ]sounds like you have got a diesel then /ubbthreads/images/graemlins/laugh_roll.gif /ubbthreads/images/graemlins/laugh_roll.gif
    #5
  7. S3_MCD
    Offline

    S3_MCD Member

    Joined:
    Dec 3, 2003
    Messages:
    389
    Likes Received:
    0
    [Apr 29, 2004]
    could be the air con.
    #6
  8. StephenBogan
    Offline

    StephenBogan Member

    Joined:
    Nov 3, 2003
    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    [Apr 30, 2004]
    My S3 does the same, wondered myself but never caused me any problems so havn't worried about it. Maybe its the tappets filling with oil?
    #7
  9. JamesA3
    Offline

    JamesA3 Member

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    [May 16, 2004]
    turns out its the starter motor, not quite sure whats wrong with it but it seems to be the source of the problem
    #8

Share This Page