1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No Throttle Response

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Pazz, Apr 11, 2011.

  1. Pazz
    Offline

    Pazz New Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Apr 11, 2011]
    Only when cold & after a couple of mins driving - no throttle response after coming to a stop/slowing to a stop. Leaves me stranded at junctions!
    Shut engine off - restart - won't rev, even in neutral. Sits on 1k revs.
    [FONT=&quot]Place in neutral and it won’t rev whatsoever, place in Drive or Reverse and put foot down, after several attempts it’ll kick in, and then drive as normal for the rest of the day! - Always OK when warm.

    [/FONT] Indications
    None! No transmission flashing lights, no CEL or DTC's, nowt in memory when scanned with VCDS

    Tried
    Throttle Body & Butterfly plate removed & cleared of gunk then re-aligned adaptation via VCDS
    Garage checked for vacuum, lean codes and emissions ok
    MAF & Air Filter replaced
    Brake Pedal sensor replaced – it cut’s out throttle and is “known fault”
    10 tanks of Premium fuel used, and countless injector cleaners/additives over past months.

    This has been occurring for about once a week for 6 months now.
    Any advise gratefully received!!
    A4 cab 3.0 V6 Auto - ASN 8H7 2003
    [​IMG]
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 17, 2014]

  3. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,764
    Likes Received:
    34
    [Apr 11, 2011]
    the peddle is a fly by wire job, the server in the peddle may be screwed, in other words, no signal from the peddle, iv seen this a few times, how many times to d you think your peddle has been pressed etc etc?
    #2
  4. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,764
    Likes Received:
    34
    [Apr 11, 2011]
    ps if your close to Northampton, iv got 2 spares if your want try one?
    #3
  5. Pazz
    Offline

    Pazz New Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Apr 12, 2011]
    In Swindon unfortunately - on so many levels.
    It's done 70,000 miles, but never had an error code thrown up for the accelerator position, and it's always OK after the first mile or so, and I do 90+ miles every day.
    Was thinking it could be the transmission, but would still expect the engine to rev up in Park or Neutral.
    #4
  6. Pazz
    Offline

    Pazz New Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Apr 12, 2011]
    Still worth a punt tho! Have you the part No? I'll see if I can get one locally.
    Ta.
    #5
  7. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,764
    Likes Received:
    34
    [Apr 12, 2011]
    i will pull it out when i get a min mate and let you know, 3 bolts and a push clip and its out mate,
    #6
  8. Pazz
    Offline

    Pazz New Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Apr 14, 2011]
    Thanks.
    Are these around £200?!
    #7

Share This Page