1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No response from controller

Discussion in 'VCDS (formerly VAG-COM) forum' started by brissett, Dec 6, 2009.

  1. brissett

    brissett Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    having bought a cable from NHN which im very happy about, i've just tried to use it for the first time to see what the crack is. I own a 59 a3 8p black edition and thought i;d try to get the chirp when i lock and unlock the car using my key.
    So i did some research and see that i need to access number 46 (i forget the name). I can browse into most of the other controllers, but when trying to access number 46 i get "no response from controller".
    has anyone got any tips/ideas as to why this could be happening?

    Rgds

    Briss:uhm:
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Staz

    Staz is a retronaut
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Oct 26, 2006
    Messages:
    6,217
    Likes Received:
    59
    Strange one this. 46 is labelled at Central Convenience yeah? Ignition is on too?
     
  4. bearthebruce

    bearthebruce Ross-Tech, LLC

    Joined:
    Jul 4, 2006
    Messages:
    338
    Likes Received:
    18
    Post an autoscan of the car. That will give a bunch of info that will help us figure out what is going on.
     
  5. brissett

    brissett Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    should i censor any infomation? or just go ahead and post it all.
     
  6. brissett

    brissett Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    yes, i've tried with the ignition turned on and with the key turned till the dash lights come on but get the same result either way.
     
  7. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,301
    Likes Received:
    1,455
    Do a battery disconnect to reset the modules as 46 can be temperamental mate, mine looses long coding reported 1 year ago with no fix as its on number of cars with same module version.

    There was someone else recently reported the same problem mate, need to check with mate what I suggested to do, does your car have the stop/start system?
     
  8. brissett

    brissett Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    nope, no stop start system on my vehicle.
    ill give the battery disconnect a go tomorrow morning. I find it silly that on a car with only 500 miles i should have to do this already!

    thx for the help though :)

    briss
     

Share This Page