1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No rear screen wash

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by doublem_1, Oct 2, 2010.

  1. doublem_1
    Offline

    doublem_1 Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    499
    Likes Received:
    3
    [Oct 2, 2010]
    For some reason nothing comes out on to the rear windscreen when I do the rear wash. I hear the noise but nothing comes out, not even a dribble. Is this a common problem?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 25, 2014]

  3. gavin89
    Offline

    gavin89 Wana go Low gotta go Slow

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    [Oct 2, 2010]
    Have you checked the obvious? washer fluid level, fluid lines, jets blockage, leaks etc
    #2
  4. Speedy Steve
    Offline

    Speedy Steve Active Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    8
    [Oct 2, 2010]
    Normal problem is there a joint in the plastic trunking that goes under the air filter up to the bulk head have just had mine off and the joint had popped off. So take out airbox and remove lid to trunking you should see a corrugated 4mm hose in there try that. If not then the jet maybe blocked
    #3
  5. doublem_1
    Offline

    doublem_1 Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    499
    Likes Received:
    3
    [Oct 3, 2010]
    Thanks guys, I checked connector under the airbox and it was disconnected. I connected it and a little screen wash came out at the back but then nothing. I undid the connector and tested the pipe going to the reservoir by sucking it a bit and it was fine. Did the same on the pipe going towards the back of the car and hardly any came out, so must be blocked somewhere. Also, upon fiddling around I noticed a white box thing in the boot compartment passenger side next to the rear sub. Its loose and appears to have two or more pipes connected to it. Any idea what this is?
    #4
  6. danger S3
    Offline

    danger S3 Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    355
    Likes Received:
    12
    [Oct 3, 2010]
    That's the central locking pump

    check out this thread "Washer Fluid Leak!" which has info about another connector under the sub and also the actual nozzle corroding on the rear washer itself

    I had all 3 of these problems :( I'm waiting on the repair kit atm to repair the nozzle
    #5
  7. doublem_1
    Offline

    doublem_1 Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    499
    Likes Received:
    3
    [Oct 3, 2010]
    Oh I see. Ok I'll check it out. Wow all 3! Sorry to hear :( But thank you very much for the help
    #6
  8. gavin89
    Offline

    gavin89 Wana go Low gotta go Slow

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    [Oct 3, 2010]
    Solution to all of this...Dewiper :eyebrows:
    #7

Share This Page