1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no NAV voice volume...

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by crypric23, Aug 22, 2009.

  1. crypric23
    Offline

    crypric23 Never satisfied

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    [Aug 22, 2009]
    Out the blue today , the NAV voice has just gone i have had the audi RNS-E sat nav dvd in many cars and never had this before. I can not get it to work at all tried everything , any help would be grateful
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 26, 2014]

  3. AuldReekie
    Offline

    AuldReekie Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    767
    Likes Received:
    1
    [Aug 22, 2009]
    When you say everything, does that include pressing the right roller switch on the MFSW and rolling it up?
    #2
  4. crypric23
    Offline

    crypric23 Never satisfied

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    [Aug 22, 2009]
    Just tried pushing it in and rolling it up and nothing , tried with guidance on and off.
    When i go to nav volume and move it nothing at all
    #3
  5. AuldReekie
    Offline

    AuldReekie Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    767
    Likes Received:
    1
    [Aug 22, 2009]
    Bang goes that theory (something I did myself:whistle2:). Sorry mate, sounds like your going to need the experts on this one. Seem strange that only the SAT voice has gone.
    #4
  6. crypric23
    Offline

    crypric23 Never satisfied

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    [Aug 22, 2009]
    I knows it so bloody annoying ! , yesterday works today just silence.
    RUBBISH. Thanks any way.
    #5
  7. Khufu
    Offline

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,703
    Likes Received:
    30
    [Aug 22, 2009]
    i've found that you need to turn up the volume knob AS she(?) speaks to get it back up.
    #6
  8. crypric23
    Offline

    crypric23 Never satisfied

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    [Aug 22, 2009]
    I have tried that , but again nothing.Its doing my head in must be either a simple thing or the units knacked
    #7
  9. AuldReekie
    Offline

    AuldReekie Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    767
    Likes Received:
    1
    [Aug 22, 2009]
    ^^^

    [Insert Khufu's post]

    Does that just not do the same thing as pressing the volume roller on the MFSW? I press that when in Nav mode and she pipes up the next instruction, you then roll up the volume.
    Last edited: Aug 22, 2009
    #8
  10. Khufu
    Offline

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,703
    Likes Received:
    30
    [Aug 22, 2009]
    You could very well be right, i will know that next time, cheers :icon_thumright: (when my MFSW arrives this week)

    i have only had one issue with my RNS-E when the radio stopped working - disconnected power for 5 mins & it sorted it... may work?
    #9
  11. crypric23
    Offline

    crypric23 Never satisfied

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    [Aug 22, 2009]
    Dissconect the battery , will it then require re coding ?
    #10
  12. AuldReekie
    Offline

    AuldReekie Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    767
    Likes Received:
    1
    [Aug 22, 2009]
    Ah ha, sorry mate. Didn't factor that in. :laugh:
    #11

Share This Page