1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no brake pedal Audi 100

Discussion in 'Classic Audi Forum' started by imported_muscle750, May 3, 2006.

  1. imported_muscle750
    Offline

    imported_muscle750 Guest

    [May 3, 2006]
    My Mother in laws car last night been driven when the brake pedal went to the floor with the pressure light flashing, the pedal is still going to the floor either with the engine running or not, how do i discover wether the accumulators shot or is it the seals in the master cylinder, there are no signs of any leaks anywhere and the fliud levels havent dropped. If the seals go in the master cylinder will the pressure warninglight still flash?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 21, 2014]

  3. scotty33
    Offline

    scotty33 Member

    Joined:
    Oct 28, 2005
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    [May 3, 2006]
    I don't know the 100 cars, but sounds like the system on the coupes, so have a look here:http://www.20v.org/brakprob.htm

    Where they refer to pentosin, it's a US brand of hydraulic mineral oil.
    #2
  4. audi5e
    Offline

    audi5e Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    809
    Likes Received:
    0
    [May 8, 2006]
    what year is your 100?

    The 1992 - 1994 used a normal vacuum assisted booster, the previous generation C3 shape used the power steering pump to get brake assist.

    Your problem sounds more like the seals have gone in the master cylinder. The assistance failing would not cause the pedal to go all the way down to the floor.
    #3
  5. alecmoir
    Offline

    alecmoir New Member

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    [Jun 24, 2006]
    bleed nipples on calipers shot???
    #4

Share This Page