1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NewTurbo Fitted, possible after-run fan problem?

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by alex-qts, Apr 13, 2010.

  1. alex-qts
    Offline

    alex-qts Member

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    [Apr 13, 2010]
    Hi Guys,

    Thanks for all the advice before, decided to go with the RP Turbo K04 for my 1.8QTS, as some of the RS4 guys had been using them and had good results, also 1 year warranty.

    Turbo has been fitted today, and all seems good, car is fast again! boosts well and K04 sounds much better than the K03.

    I have flatspots when driving hard sometimes, maybe the MAF i will see.. but engine wont start without the MAF!!

    My biggest concern now is the heatsoak, the K04 seems to run much hotter, especially with a day like today. The after-run fans have NEVER come on after turning the engine off, is this normal on a b5 2000? i would have thought that the small fan right infront of the turbo and the bigger would come on to try kool things off abit!! i cant find any info on this?


    thanks for all your help
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,571
    Likes Received:
    313
    [Apr 13, 2010]
    AFAIK only the S4 has afterrun.

    Also afaik, on a 1.8T the big fan is mechanical and attached to the engine, and the little one is for the aircon?
    #2

Share This Page