1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Newbie in need of some help please!!!

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by antboo1.8t, Apr 25, 2011.

  1. antboo1.8t
    Offline

    antboo1.8t New Member

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    [Apr 25, 2011]
    Hi all, i have an '03' audi a4 1.8t qauttro sport (190) estate, i have recently had it remapped and since iv had it remapped iv been haveing an error code appear.
    Its 16683, boost control not reached.
    Iv called the company that remapped the car and they have suggested to check the DV and the pipes.
    I have fitted a new genuine upgraded version of the DV and quickly checked the pipes.
    I am not a wiz with this sort of thing so i was wondering if any1 could help me.
    Hows the best was to check for leaking pipes etc...
    I have also read about the N75 valve being faulty but i dont know.
    The car was sweet as a nut before, i have had no problems with the car only the code coming up.

    Any1 got any suggestions please??
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 22, 2014]

  3. CMD
    Offline

    CMD Pointing Forward's!!!!!!!!!

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,016
    Likes Received:
    17
    [Apr 25, 2011]
    Did the tuning company log the car on there rolling road before the remap, as this should be the first step before any tuning/remap .
    #2
  4. antboo1.8t
    Offline

    antboo1.8t New Member

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    [Apr 25, 2011]
    It was a postal remapp, iv used them before, their a reputable company.
    I checked the car for codes before the remapp and was all clear.
    #3
  5. CMD
    Offline

    CMD Pointing Forward's!!!!!!!!!

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,016
    Likes Received:
    17
    [Apr 25, 2011]
    I respect that but did they do any 'before' power runs on the rolling road along with logging. Also have they asked you to bring it back down for them.. You need to check if you have a boost leak.
    #4
  6. antboo1.8t
    Offline

    antboo1.8t New Member

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    [Apr 26, 2011]
    No power runs as i posted the ecu to them.
    I have looked for boost leak but i cant see any obvious ones, is there a website that shows wot pipes normally split etc.....
    #5

Share This Page