1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Newbie here! Picked up my first Audi today (S3 8L) but have some problems.

Discussion in 'The Welcome Section' started by jackpilk, Feb 11, 2012.

  1. jackpilk
    Offline

    jackpilk Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Had a lengthily drive to pick up the S3. The first 20 miles I was very impressed with it, huge difference compared to my previous Clio 182. Car is on a 02 Plate with 93k miles.

    Anyway problems:

    1) Fan's are constantly running, not on full but just on enough to keep bringing the temp down to about 60. I've searched and found this can be fixed by replacing the 2 Thermostat sensors?

    2) Car was smooth through all the gears and came on boost nicely until it started being very intermittent, boost spikes, sluggish boost, no power and then all of a sudden all of it. I've had a good look through the forum and I'm getting all confused about n75 valves etc, so I think I will have to do my homework on that. Is there a page like.. "Boost issues for dummies" Because that would be real helpful as I'm a tad stressed and just want it sorted.

    Oh and Hi I'm Jack from Exeter.
    #1
  2. Sandra
    Offline

    Sandra MODERATOR Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    15,921
    Likes Received:
    2,296
    Hi Jack, welcome to ASN. Post over on the A3/S3 8L section of the forum and the boys will help you out. Enjoy the forum.
    #2

Share This Page