1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new user, and a new problem! HALDEX FAIL

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by xandi911, Aug 14, 2011.

  1. xandi911

    xandi911 New Member

    Joined:
    Aug 14, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hi there i just registered my account here...

    i own a audi S3 8l and im getting HALDEX problems...

    i use a gt30r car is built engine and all good pretty strong 420whp...

    i got a problem, i always got problems with the eletronic THROTTLE BODY , sometimes it closes 30-40% in higher gears...
    tired of this problem i took off the DBW system and putted a cable throttle body... the car got much better and i did a clamp in the accelerator cause i lost the HALDEX traction... after the clamp(eletric trick) i got the car perfect again...

    but in the moment i didnt notice, but obviously doing that the haldex was always ON in this way... ALWAYS even cruising slow...

    i went to a track day to have some fun, and during the track i lost the 4x4 system.... after that no matter what i try no more 4x4 system... and in a 420whp car it translates in wheel spin even at 3rd gear...


    so the question... WHAT I PROBABLY damaged?? the DISCS? the haldex OIL PUMP?? how do i know to get the things clear?... remember my car is fully modded so eletric INFOS i basically dont get anymore...

    i dont know what to do... thinking if i cant figure out the problem, block the haldex and get 4x4 ALL THE TIME , but this is the last trick , cause the car get to bad for, park, drive, turn inside city...

    please i aprecciate any feedback... thanks,

    Alex
     
    #1 xandi911, Aug 14, 2011
    Last edited: Aug 14, 2011
  2. Advert Guest Advertisement


  3. Dani_B19

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    8,467
    Likes Received:
    235
    Bummer about not been able to use vagcom to help identify any potential fault codes.

    Could be a few thins mate, knackered haldex unti, damaged rear diff, but it could be as simples as the rear earthing strip on the rear didd is corroded, if this is the case then this can cause loss of 4wd.
     
  4. xandi911

    xandi911 New Member

    Joined:
    Aug 14, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    thanks for the fast reply...
    im thinking in the possibilitie of the fact i TURN on the HALDEX 100% all the time with the clamp.. what should be the first thing i will damage??

    thas the inittial idea of problem...
     
  5. xandi911

    xandi911 New Member

    Joined:
    Aug 14, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    please guys im really worried about any feedback...
     
  6. Dani_B19

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    8,467
    Likes Received:
    235
    Constant 4 wheel drive will just mean good bye transmission, these cars arnt capable or designed to run constant 4 wheel drive unfortunatly.
     

Share This Page