1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New rear wiper problem

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by jolly14, Jan 13, 2011.

  1. jolly14
    Offline

    jolly14 Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    1
    [Jan 13, 2011]
    Hi guys,

    I would like some help in solving my problem, which is my rear wiper is constantly on when the ignition is on even when the stalk says its off.

    Please help if you can.

    Cheers Jay
    #1
  2. Beardo
    Offline

    Beardo Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    [Jan 13, 2011]
    What Model do you have? year etc?
    #2
  3. quattrojames
    Offline

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    13,951
    Likes Received:
    499
    [Jan 13, 2011]
    Most likely the rear wash pipe has split in the tailgate and leaked fluid into the wiper motor causing it go go haywire - new wiper motor approx £80. There's been a few recent threads on this.
    #3
  4. ADC74
    Offline

    ADC74 Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    152
    Likes Received:
    1
    [Jan 13, 2011]
    :iagree: .....Having a new motor fitted to mine as we speak :happy:
    #4
  5. jolly14
    Offline

    jolly14 Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    1
    [Jan 13, 2011]
    Hi there sorry about the lack of info, its an a4 avant 1.8t 03. It does it about 99% of the time then it will have a sane moment and not do anything. I had a quick look at getting the plastic off in the boot and it looks like a nightmare to get the wiper motor out or is it easier to get a garage to do it:(

    Cheers Jay
    Last edited: Jan 13, 2011
    #5
  6. scott b
    Offline

    scott b Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    3
    [Jan 13, 2011]
    as above, new motor needed
    #6
  7. ashatplay
    Offline

    ashatplay Just Keep Swimming!

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    [Jan 14, 2011]
    It's a bit of a pain to get the tailgate trim off the first time. The Haynes manual has a good guide and so does the forums on here. It's a couple of screws 2 of which are by the hazard triangle, 4 metal clips and a special tool to free it from the rest of the trim. Easy once you've done it once before.

    As above your motor is probably leaking internally, there are repair kits on eBay but a new one from audi is £80 ish. A doddle to change once the trim and wiper arm are off!

    Good luck
    #7
  8. Rens
    Offline

    Rens New Member

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    [Jan 20, 2011]
    Interested to know if this solved the problem. Dealer wants to give mine a diagnostic check (£75) before deciding if it's the wiper motor.
    #8
  9. ADC74
    Offline

    ADC74 Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    152
    Likes Received:
    1
    [Jan 20, 2011]
    Indeed it has my friend :yes:

    Although the garage did manage to snap the actual wiper arm in the process of trying to fit the new motor, so got a new one of those fitted aswell :happy:
    #9

Share This Page