1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New owner help with temp

Sitys Sep 8, 2013

  1. Sitys

    Sitys New Member

    20
    0
    1
    Lookin for advise please,
    the car is 2006 2.0tdi avant.iv notice the last few time Iv drivin the car( wife's car) that the heater is not blown hot air,it blows fine just blows cool air ,even with temp set to high.temp gauge has always been the same in the middle ish little off 90,water level in header tank has always been the same on full...??
    Is this caused be some sort of air block or valve faulty..?

    Thx....Si
     
  2. Molnboman

    Molnboman Well-Known Member

    1,338
    193
    63
    Checked your fuses Mate?

    BR
    A
     
  3. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    could be a flap problem

    or a blocked heater matrix

    run a scan see if you get any codes for the flaps
     
  4. Sitys

    Sitys New Member

    20
    0
    1
    Thx, will need to find someone to run a scan for me,is it expensive to get my own...?
     
  5. hades-

    hades- Well-Known Member VCDS Map User

    9,481
    646
    113
    there not cheap but do everything you would need for vag cars

    pm user NHN he supplies the genuine VCDS

    or look on the vcds location part PM someone from there to scan your car for a small fee.
     
  6. Sitys

    Sitys New Member

    20
    0
    1
    Thx again ill take a look...thx mate...
     
  7. Sitys

    Sitys New Member

    20
    0
    1
    Hiya lee.
    Did the heater flush at Wkend and got some crud out bit like scale...seems to have done te job,wife says she has now got heating...
    Thx for your input Top Man.........Si
     

Share This Page