1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New clutch help S3

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by mike-turbo, Dec 23, 2009.

  1. mike-turbo
    Offline

    mike-turbo Member

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    right lads ive fitted a new clutch to my audi s3 03 reg 8l i have fitted a new dual mass flywheel, clutch ,master cylinder, feed pipe to slave cylinder and a new slave cylinder the problem i have got is it very hard to get any gears i can get all gears when the engine is off but when i start it its very stiff and can't get reverse.when it goes in gear the clutch pedal bite seems fine do you think its air in the pipe still?as no more air bubbles come out when i bleed it.
    #1
  2. S3 Paul
    Offline

    S3 Paul Moderator Moderator

    Joined:
    Oct 27, 2006
    Messages:
    2,784
    Likes Received:
    75
    mine was slightly wierd when first fitted... But over the first week, the pedal "came back" and now all it fine,
    When bleeding it did you just let the bubbles surface or push the pedal down with your hand so as to not cover the engine bay and the poor chap checking for bubles in fluid?
    #2
  3. Broken Byzan
    Online

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,568
    Likes Received:
    267
    I found the clutch on the 8L bled better by gravity than by pressure, no sure why!!

    I just pumped it a few times, released the nipple and let the fluid run clear, nipped it up, job done !
    #3
  4. mike-turbo
    Offline

    mike-turbo Member

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    i've tried both methods pressure and pumping manual.i hope its a air lock and not the clutch.but now when i bleed it its all clear no air bubbles and still very hard to engage gears.
    #4
  5. Broken Byzan
    Online

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,568
    Likes Received:
    267
    In my experience, if it feels and looks right ,it is.

    Any chance the cables need some adjustment/lubrication
    #5
  6. mike-turbo
    Offline

    mike-turbo Member

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    not sure but all the gears select easy when then engine is off only when engine is started im having problems.
    #6
  7. Kunit
    Offline

    Kunit Member

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Did you put the clutch plate in the right way round? If ur sure that's ok then it's air, you need to open the nipple then down on the pedal, lock off nipple and pull pedal back, repeat this process a few times then pump up the pedal to see if it feels any good.
    #7

Share This Page