1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Needle sweep

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B8 Chassis)' started by Soft lad, Nov 18, 2012.

  1. Soft lad

    Soft lad Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    8
    I recently borrowed an A5 that had the needle sweep but after asking my pathetic dealer who told me 2 other things were not possible, they said my model doesn't do it or can't be told to. Anyone know why Audi can't do it?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Gizmo68

    Gizmo68 VCDS owner in Kent
    VCDS Map User

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    89
    Likes Received:
    8
    How old is the car?

    Does it have the red or white DIS? I believe (certainly true of every car I have activated it… or tried to) that the car needs the white DIS.
     
  4. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    All b8 a4s can have the needle sweep enabled regardless of age

    Audi won't do it as its not considered an official retrofit or not approved by Germany or something.
     
  5. AshA4

    AshA4 Ash

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    248
    Likes Received:
    30
    What is needle sweep?
    Test of dash needles, as in speedo etc?
     
  6. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
    When you turn the ignition on the dials sweep from start to finish once.

    YouTube search - Audi a4 needle sweep
     
  7. Gizmo68

    Gizmo68 VCDS owner in Kent
    VCDS Map User

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    89
    Likes Received:
    8
     
    #6 Gizmo68, Nov 18, 2012
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2014
  8. Bigslope

    Bigslope Member

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    44
    Likes Received:
    3
    use vcds (Vagcom) and go to instruments, then long coding helper and tick needle sweep. Easy as that.

    If you don't have it look around the site for someone near you who would do it either free or for a nominal fee.
     
  9. Gizmo68

    Gizmo68 VCDS owner in Kent
    VCDS Map User

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    89
    Likes Received:
    8
    I do it from ‘Adaptations’ under “Staging”.
     
  10. Soft lad

    Soft lad Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    8
    Gizmo, it's a 62. When you say red or white, are you referring to like the radio station names etc? Mines mostly yellow.
     
  11. Gizmo68

    Gizmo68 VCDS owner in Kent
    VCDS Map User

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    89
    Likes Received:
    8
    Ah a 62 will have the feature, I was referring to the DIS in the instrument panel (between the speedo and rev counter) from around 2009 they are all white.

    Whereabouts are you? Someone with VCDS can enable this in a few mins.
     
  12. Audi Dynamik

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,213
    Likes Received:
    304
    How do the vagcoms work ? Do plug them into your laptop ?
     
  13. a6_chris

    a6_chris Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2012
    Messages:
    1,884
    Likes Received:
    152
  14. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,307
    Likes Received:
    1,459
    As a genuine seller & advertiser of this forum, give me a shout if you are interested in purchasing vcds :)
     
  15. Audi Dynamik

    Audi Dynamik Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    2,213
    Likes Received:
    304
    Will do NHN ;)
    Slightly :sign_ot: here anyway :unsure:
     

Share This Page