1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

need help guys

billybravo Jun 15, 2007

  1. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    ive got a 2 probs with my 1.8T

    1. the car idles fine and also drives ok but as soon as i hit just over 0.6 bar of boost the engine is really slugish like its farting as it tries to make more boost the prob gets worst like a missfire but i dont think it is.

    2.also while im here i replaced my coolant sensor last month the 4pin black one but my gauge only seems to work when it wants to. is the gauge on a diffrent sensor. there is a blue sensor with 2 pins next to the black 4 pin one could this be it

    cheers

    craig


    Also i dont have any codes coming up on vag

    help please
     
  2. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    well to cure the second prob im going to get a new stat coz i think its sticking open.

    but i still cant slove the first prob HELP !
     
  3. PaulJC84

    PaulJC84 Owner

    2,878
    13
    38
    You checked your spark plugs?
     
  4. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    no
     
  5. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    checked the plugs there fine i dont think it has anything to do with the igintion side of things could it be the fuel pressure reg?
     
  6. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    ok ive found today that this only happen under full load the car hesitates then picks up

    any ideas

    thanks

    craig
     
  7. hiltoa

    hiltoa VAG erfahren

    298
    1
    16
    Squishy inlet pipe collapsing under boost?
     
  8. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    i think it could be my mass air flow meter does anyone have a write up on how to clean them
     
  9. jimya4t

    jimya4t Member

    75
    0
    6
    i had the same problem. is it fine if you dont put your foot down and let it build up? does it just happen when you floor it or even just a bit? mine done this like i was kangarooing the car lol and it ended up it was the N75 valve. could be this?
     
  10. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    cheers i will have alook i did check it on vag and i could hear it working ok but i will swap it for one out of my mates see if that works
     
  11. Caesium

    Caesium My BM is fixed! VCDS Map User

    4,879
    4
    36
    Does sound like a dodgy plug to me, had the same problem, different car and it was the plugs.
     
  12. billybravo

    billybravo Active Member

    1,045
    0
    36
    ok ive ordered a new set ngk bk6e's which i will set at 0.28 gap and im going to be getting a new maf tomorrow from eurocarparts or gfs parts lets hope all this does the trick
     

Share This Page