1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

N75 replaced - faulty?

Discussion in 'VCDS (formerly VAG-COM) forum' started by Stringster, Oct 24, 2006.

  1. Stringster
    Offline

    Stringster Missed gear

    Joined:
    Jan 16, 2006
    Messages:
    389
    Likes Received:
    8
    [Oct 24, 2006]
    Hi,
    Had an error code of intermittent N75 valve for some time, checked all wiring and finally got round to replacing the N75 valve itself.
    (Interestingly the old and original valve was a C, new one is an F).

    However, I now get the error code -
    17956/P1548/005448 - Boost Pressure Controle Valve (N75): Open Circuit
    Checked the wiring as best I could and it seems to be fine.

    Get the same error with it connected or not.

    Is the new N75 likely to be faulty? Is there a way to check it?
    Any tips on checking the wiring ?
    Many thanks !
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 22, 2014]

  3. Stringster
    Offline

    Stringster Missed gear

    Joined:
    Jan 16, 2006
    Messages:
    389
    Likes Received:
    8
    [Oct 24, 2006]
    Fixed !!!
    It turned out to be an intermittent wiring fault afterall.

    It was about 1cm from the connector, so I cut a couple of inches off and soldered in a new wire. Gave it the wiggle test, took it for a test spin and it is all fine. Finally no error codes !

    Guess I needed to replace the valve anyway as it goes like it should now. Surprisingly it feels like a big performance gain :)
    #2

Share This Page