1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My first Audi experience..... Not such a good start.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by TheKing, Mar 25, 2010.

  1. TheKing

    TheKing New Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Hi all i'm new to the forum,
    I purchased a 54 plate 2ltr Tfsi Quattro Sportback on Monday. When I viewed it I thought it was a peach, full audi service history, practically unmarked for it's age it looks hardly used.

    Well I was wrong within two days of ownership i've already got 2 faults the ESP light is constantly on, the ECON won't switch off so that's an airconditioning fault aswell :/ oh and the electric windows hesitate when I want to open them I don't know if that's a fault or my fat fingers.

    The thing that's really annoying is that none of these showed up when I was viewing the dam thing.

    Has anyone got any advice about the problems i've got or even better a VAGCOM (beer tokens will be provided) so at least I know the fault codes or good Audi specialist in the Romford area I could go to, to get the problems sorted out.

    I wish my first post on here could'ave been a more happy one.
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. TheKing

    TheKing New Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Anyone have any advice for me?
     
  4. SAiLO

    SAiLO Well-Known Member
    VCDS Map User

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    1,044
    Likes Received:
    53
    I can help you out with the VCDS scan.
    I'm off this saturday and I live a few miles away so let me know .
     
  5. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,718
    Likes Received:
    1,530
    Aircon could be a fan, fuse or sensor issue, scan should advise, but check your fuses on end of dash & under bonnet & windows, try an auto reset, hold the switch until all way down, then hold switch until all way up, do it twice, then test them see if work ok again.
     
  6. TheKing

    TheKing New Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    That would be great if you could run a scan for me. Could you pm me with your details as I'm on holiday from work so would be free any time that's convenient for you on Saturday.

    Also cheers NHN for the advice
     
    #5 TheKing, Mar 25, 2010
    Last edited: Mar 25, 2010

Share This Page