1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My bose head unit is making me sad....

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by s3boris, Aug 3, 2009.

  1. s3boris
    Offline

    s3boris New Member

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    [Aug 3, 2009]
    Hi all, can anyone tell me what the problem is with my bose head unit. The volume switch either makes it go full volume or virtually silent ? Can this be repaired or do i need to go and buy a new head unit? ( it is tha original standard fit in my 2000 s3 )
    Any help would be great.....Taa:keule::blackrs4:
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. AlexStanley
    Offline

    AlexStanley Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    621
    Likes Received:
    1
    [Aug 3, 2009]
    This isn't the normal problem with the Concert volume control is it? Fix is a replacement Concert unit :)
    #2
  4. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    30
    [Aug 3, 2009]
    Do a search on the dreaded volume problem. Don't feel unlucky it will effect every Concert HU eventually after 10,000 changes in volume, bass or treble.
    There is a repair but it's quite involved, new controller, new RAM and new firmware, costs about £90 IIRC. Be careful buying a replacement on ebay a they will all suffer the same fate eventually. Some dealers do some special offers on ebay with a revised HU for around £130 with 12 month warranty. Or take this as an opportunity to upgrade and get something with iPOD and mp3 support. My preference is the Becker GP as it's quality, is compatible with the Bose system (no popping) and looks totally stock:
    http://www.sextonsdirect.co.uk/GP7992_becker-grand-prix-7992-cdmp3wma-tuner.html
    #3
  5. MintyS3
    Offline

    MintyS3 Works 60% the time, Everytime.

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    1,581
    Likes Received:
    4
    [Aug 3, 2009]
    Do you know what the deal is with the cd changer? I have the 6 disc in the dash. I take it my current HU and change are all one? Although I guess being mp3 wont need a cd changer.
    #4

Share This Page