1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My back end is making a noise?!

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Lee Goodall, Dec 2, 2008.

  1. Lee Goodall
    Offline

    Lee Goodall ..got my head together!

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    2,231
    Likes Received:
    1
    [Dec 2, 2008]
    Had a load of kit in my boot for a week or so which I thought I could hear sliding around.

    After emptying my boot the sound's still there??.. Like a slight knock with a bit of a creaky/kit sliding around sort of sound.

    Had the boot liner out and spare wheel last night but there's nothing loose in there so I'm looking towards suspension or wheel bearing but need time to get it up on axle stands and check it all over.

    Any ideas/suggestions?

    There's always f'in something!!
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. Blue_Thunder
    Offline

    Blue_Thunder Active Member

    Joined:
    Feb 1, 2007
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    9
    [Dec 2, 2008]
    Could it be the exhaust? Check the hangers to make sure they're not bent or cracked.
    #2
  4. Lee Goodall
    Offline

    Lee Goodall ..got my head together!

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    2,231
    Likes Received:
    1
    [Dec 2, 2008]
    I did a quick check to see if there was any play at the tailpipe/end but I'll def have a good look when she's up on the stands.. probably tomorrow night by torch light!!
    #3
  5. NineNails
    Offline

    NineNails Proud sponsor of the snack food industry

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    583
    Likes Received:
    3
    [Dec 2, 2008]
    It won't be a wheel bearing. Creaking noises is usually bushes, with lower hub assembly bushes or wishbones. Badly worn bushes can knock too. Give it all a good going over with a pry bar. Can't get the sliding noise you're on about though, sorry.
    Si.
    #4
  6. ALPINE
    Offline

    ALPINE Yes its diesel, now cry u lost

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    2
    [Dec 2, 2008]
    id lay off the beans and beer dude!:scared2:
    #5
  7. Lee Goodall
    Offline

    Lee Goodall ..got my head together!

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    2,231
    Likes Received:
    1
    [Dec 2, 2008]
    Yeah I'm thinking worn bushes.. The sliding kind of noise made me think wheel bearing although it'd be more constant which it's not. I'm going to have a good look over tomorrow so hopefully I'll get to the bottom of it.

    Cheers mate.
    #6
  8. Lee Goodall
    Offline

    Lee Goodall ..got my head together!

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    2,231
    Likes Received:
    1
    [Dec 2, 2008]
    Ha wondered how long it'd be.. have a gold star!
    #7
  9. stapo69
    Offline

    stapo69 All hail the mighty quattro!

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Messages:
    969
    Likes Received:
    1
    [Dec 2, 2008]
    #8
  10. Lee Goodall
    Offline

    Lee Goodall ..got my head together!

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    2,231
    Likes Received:
    1
    [Dec 3, 2008]
    No mine's a FW.. Topmount is a good possibility as it sounds like the noise is actually in the boot. Thanks for the input mate.
    #9
  11. Lee Goodall
    Offline

    Lee Goodall ..got my head together!

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    2,231
    Likes Received:
    1
    [Dec 4, 2008]
    Jacked her up last night and had a good look for wear/play around the bushes and top mounts but all seems to be ok.. covered the bushes with WD40 to see if it had any influence on the sound and it's now stopped!!

    I'm obviously going to keep an eye on it but pleased with that for now.. at least I know it's safe to drive.

    Think I've got frostbite in my ass from the cold concrete though :cold:
    #10
  12. Broken Byzan
    Offline

    Broken Byzan Photographic Moderator Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    12,597
    Likes Received:
    274
    [Dec 4, 2008]
    my bump stops on the coilies make an annoying squeek if i dont keep the coated in gt 85
    #11

Share This Page