1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Move from RNS-E to Chorus with multi changer - CD wont load ?

GavConner Dec 5, 2012

  1. GavConner

    GavConner Member

    70
    4
    8
    Good morning all

    I've got a few questions about a move from RNS-E to Chorus with multi changer

    The Chorus radio works perfect, the multi changer works great but the head unit CD won’t work. It won’t load or accept CD’s

    There’s no error codes and no CD stuck inside the unit as if the CD button is pressed it says “No CD”

    Questions ….

    Is there a special way to select the head unit CD option and not the multi changer ?
    As the car had a RNS-E in it will the Vag com or car software need changing ?
    Is there anything else I need to do to reset the CD player to accept CDs ?

    Thank you for your help !
     
  2. jb0o

    jb0o North East Forum Moderator Site Sponsor Regional Rep VCDS Map User

    2,661
    116
    63
    Good morning :)


    I'm under the assumption the CD Changer is the external kind in the glovebox? If so then to access the CD Changer from the Chorus unit you press the CD button twice, which should display as 'CDC' on the radio display.


    It shouldn't do, unless when the RNS-E was installed, the 56-Radio was removed from the CAN installation list. The coding is stored in the stereo so if you had the stereo plugged in previously, then it should work fine.

    There could be a adaptation channel coding for the radio that is preventing the use of CD's.
     
  3. GavConner

    GavConner Member

    70
    4
    8
    Hi mate, thanks for the reply

    Just to confirm ..... the issue is with playing the CD's in the head unit and not the multi changer.

    Multi changer works fine.

    Do I need to do anything to make the head unit accept the CD as when they are offered to the unit it dosnt suck them in
     
  4. s8craig

    s8craig Well-Known Member VCDS Map User

    1,725
    52
    48
    It should work regardless of ANY coding!!!!

    My guess is the CD player is faulty, simples
     

Share This Page