1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

More odd idle behavior

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by daz-20vt, Jan 14, 2014.

  1. daz-20vt
    Offline

    daz-20vt Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Messages:
    1,660
    Likes Received:
    215
    [Jan 14, 2014]
    Hi guys. After starting my car which normally struggles for 5 seconds. Miss fires and chugs a bit then is fine. (In the process of fixing this) however today it started strong. My initial feeling was that my new battery had fixed the old missing. Great! But then after a couple of seconds it revved upto 2k then dropped to idle. A second later revved to 2k then back to idle again. It was as if i blipped the throttle quickly not a slow rise. It even had the dv responding. Any ideas? Thanks. Daz
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 19, 2014]

  3. Gops
    Offline

    Gops 6th gear @7000rpm

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2,656
    Likes Received:
    290
    [Jan 15, 2014]
    Do a TB reset and see if that cures it first.. Have you scanned to see if any faults come up?
    #2
  4. daz-20vt
    Offline

    daz-20vt Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Messages:
    1,660
    Likes Received:
    215
    [Jan 15, 2014]
    I dont have the equipment. Ill have to invest in it i guess. It was scanned last week with no faults though. Thanks
    #3
  5. Scullies
    Offline

    Scullies Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2012
    Messages:
    1,298
    Likes Received:
    342
    [Jan 15, 2014]
    Hows the MAF. Have you tried unplugging it?
    #4
  6. cammage08
    Offline

    cammage08 Member

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Messages:
    161
    Likes Received:
    11
    [Jan 15, 2014]
    I might be wrong but wont leaving the battery unplugged for 30 mins perform a TB reset once the batterys reconnected?
    #5

Share This Page