1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mk1 tt spluttering under load (1.8t 225bhp)

Jackhop22 Jun 11, 2013

  1. Jackhop22

    Jackhop22 Member

    32
    0
    6
    Hi!

    got some issues with my girlfriends tt, it has a bad splutter under load/boost, at its worst in third gear about 3000rpm which at times makes the eml light flash. I've plugged in vcds and it just came up with random multiple misfire. It had new plugs about 5k ago. Wired thing is, it's smooth on idle and drives well when not booting it!
    Was just curious if there was a common fault that may cause this?

    i was thinking coils, but would have thought that would be a constant misfire on idle ect

    or maybe a maf? But would have thought that would flag a fault in the memory?

    only other thing there was an old fault that cleared and didn't come back, relating to the inlet cam sensor.

    cheers for any help given!
     
  2. towcestervag

    towcestervag Member VCDS Map User

    165
    5
    18
    i would run it and see if missfire fault reappears
    if it does then do coil packs
     
  3. koruptc5

    koruptc5 Member

    86
    5
    6
  4. koruptc5

    koruptc5 Member

    86
    5
    6
    \Just to add i had EXACT problem with my 1.8T after a remap, Idle was smooth, gentle throttle and light load was smooth....then bang misfires under boost with light flashing wild, eventually got so bad the light stayed on permanently...changed packs and all was good again;)
     
  5. Jackhop22

    Jackhop22 Member

    32
    0
    6
    Brill cheers for the help! Will get the coils changed after reading this, will post when I've done it! :)
     
  6. Jackhop22

    Jackhop22 Member

    32
    0
    6
    Booked in at audi for ignition coil recall! Wahooo
     
  7. koruptc5

    koruptc5 Member

    86
    5
    6
    Result:)
     
  8. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,400
    1,738
    113
    Yeap recall would be my 1st suggestion, result :)
     
  9. Jackhop22

    Jackhop22 Member

    32
    0
    6
    picked up the tt yesterday, gutted! turns out only one of the coils are originals so only got one replaced! :/ ... and the misfire under load fault still remains!, looks like i will have to get the wallet out now!
     

Share This Page