1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Miss fire?

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Just Plain Old, Nov 25, 2006.

  1. Just Plain Old

    Just Plain Old Active Member

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    7
    Driving to Birmingham today, the engine management light comes on and engine starts to sound rough and loses power! Oh **** I think, anyway no red warning thingys come on, so I carry on, but every time I put my foot down at low revs the whole car would vibrate!!

    Double **** I think, manage to drive about 30+ miles home, phone AA, they come out put diagnostic thing on and tell me it's miss firing on cylinder No 6, which he reckons is probably caused by the bit that makes the spark. (but he didn't have one)

    If he's right I'm quite relieved, I thought the whole engine was buggered!

    So, two questions....... Do you think he's right? And, has anyone else had the same problem??
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. sniperlover

    sniperlover Member

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    Firstly how old is the car,and it could be it miss firing or the head is gone...Before i bought my audi a4,i bought two old bangers (fiesta) and it was the same problem like yours.Everyone said it the plugs and it ok but took it to the mechanic and they said the engine or the head is gone.So if i were you get check out.
     
  4. Just Plain Old

    Just Plain Old Active Member

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    7
    Thanks, I guess it would have helped if I'd said it was an S4 just over 3 Years old!!

    Got it taken to the main dealer and their thingy can't read whatever, so it's going to AMD who did the stage 3 Mod on it.
     

Share This Page