1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Misfiring Pd Tdi s

Discussion in 'Diesel forum' started by paul20v, Jun 15, 2009.

  1. paul20v
    Offline

    paul20v Audi fanatic

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    2
    Hi
    i was wondering if anyone on here has come across this
    its now happened to a mk4 golf and a sharan
    it seems that the miss is only ever cylinder 1 and after you have pulled the cam cover off the engine wiggled injector loom on number 1 cylinder the engine then runs on 4 again
    has anyone on here had a similar problem
    both engines have done between 110k - 130k
    i was wondering if it could be the loom in the head that connects to the injectors
    it also seems that that end of the loom has the most movement and maybe this is causing a broken wire or the terminals on the plug on the injector getting weak because of movement over time
    any other suggestions welcome
    thanks Paul
    #1
  2. BILKO1
    Offline

    BILKO1 Member

    Joined:
    Sep 1, 2003
    Messages:
    301
    Likes Received:
    1
    Common fault this on the PD engines get a new injector loom from the stealers About £30 and it will be fine. What happens is the oil causes poor conections and the wiring goes hard / brittle.
    #2
  3. paul20v
    Offline

    paul20v Audi fanatic

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    2
    Thanks for replying
    had all ready sorted it ,
    but thanks anyway
    the loom was £36 and it was in stock so that said it all
    cheers
    Paul
    :beerchug:
    #3
  4. tdi-man
    Offline

    tdi-man Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    1,610
    Likes Received:
    48
    hi was it ok a idle for a few minutes then it started to have a small misfire then was ok once warm ?
    #4
  5. paul20v
    Offline

    paul20v Audi fanatic

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    2
    No there was intermittent miss fire and sometimes it wouldnt go away at all .
    #5
  6. tdi-man
    Offline

    tdi-man Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    1,610
    Likes Received:
    48
    had injector 1 fault so changed all injectors and still got injector 1 fault so must be loom
    #6
  7. paul20v
    Offline

    paul20v Audi fanatic

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    2
    Definately its always that end of the loom that goes ,
    when you do it you will notice that end is unsupported compared to the rest i think thats the problem
    Paul
    #7

Share This Page