1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Misfire when cold, when warm, misfire on WOT

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by JohnDudley, Mar 9, 2012.

  1. JohnDudley

    JohnDudley New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    My 2001 S3 AMK has been giving me troubles over the last few months.

    Previously it was randomly misfiring, so on advice from the forum, I've checked for vac leaks and fixed the coil wiring.
    I've fixed a split pipe and replaced the thermostat, temp sender, and had a known working set of plugs/coils fitted.

    After all this my misfires only seem to happen now when the engine is at less than 90deg C temp or when @ 90 under WOT.

    I assume that I still have a VAC/Boost leak.

    What should I check? Also what blocks should I monitor in VCDS/VAG COM to aid in diagnosis.

    Any help is appreciated.
     
  2. JohnDudley

    JohnDudley New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Just an update, as soon as temp reaches 90degC(in VCDS) my misfire stops.

    So what VCDS blocks should I be checking?
     
  3. JohnDudley

    JohnDudley New Member

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    OK, so i've checked block 032 and my fuel trims are -1.3 (short) and 0 (long).
    From my understanding of the sticky on checking for vac leaks these are acceptable.

    It does however suggest I am running rich on idle. What would cause this?
     

Share This Page