1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mapping out the MAF sensor?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by DJ_Troopa, Aug 31, 2011.

  1. DJ_Troopa
    Offline

    DJ_Troopa K1 Driver

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    1,741
    Likes Received:
    13
    [Aug 31, 2011]
    I've heard quite a few people in the states have done this with their 1.8T's. They somehow map out their MAF sensors whilst running standard ecu's. I know of a mapper here who is able to do this aswell.

    Anyone heard about this or know what the deal is??
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    15,916
    Likes Received:
    1,334
    [Aug 31, 2011]
    Not personally heard of it done on a bosch ECU but standalone yeah... the Mk2 Golf I have been working on at Bill's is MAF less as is his race car... not surprised the yanks are at it though and tbh not sure there is any advantage unless going for big power... certainly not worth the effort on a daily driver as I suspect the drivability would suffer...

    <tuffty/>
    #2
  4. badger5
    Offline

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    7,331
    Likes Received:
    695
    [Aug 31, 2011]
    Why?

    Other than going very big power where MAF's are max'd out and largest RS4 one is not possible to fit....
    #3

Share This Page