1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MAF Signal Too High!

stuart_tate41 Jun 18, 2013

  1. stuart_tate41

    stuart_tate41 Member

    84
    2
    6
    Hi guys had an intermittent fault code pop up. It's the third time it's happened now. Only happens when I'm really booting it!

    I did some logs a while ago posted up on here and it was flowing a lot of air 202g/s in fact. So is this just a faulty MAF?
    car is standard apart from n249 and neuspeed cone.
     
  2. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,815
    3,665
    113
    Sounds like it tbh... 202gs is remap airflow and if your car is std then this is potentially why the code has popped up...

    <tuffty/>
     
  3. stuart_tate41

    stuart_tate41 Member

    84
    2
    6
    Change it for a new one then?
     
  4. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,815
    3,665
    113
    If you haven't changed it recently or don't know when it was last changed then its worth doing anyway... I got through 3 genuine ones in 18 months before now... last one I had lasted nearly two years... contrary to popular belief MAF's fail quite regularly but its less noticeable on a std car so most people are blissfully unaware...

    <tuffty/>
     
  5. stuart_tate41

    stuart_tate41 Member

    84
    2
    6
    Ill get a new one from TPS I think! The general consensus on the logs was that the MAF is over reading
     

Share This Page