1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Maf cleaned this morning. Is this gap at the side normal.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Vanessa, May 11, 2014.

  1. Vanessa
    Offline

    Vanessa Member

    Joined:
    Apr 19, 2014
    Messages:
    98
    Likes Received:
    20
    [May 11, 2014]
    image.jpg

    I cleaned my maf this morning, as car has a stutter and thought it would not harm to clean it. I have never done it before.

    All cleaned but when I put it back together I noticed a gap at the side, is this normal.

    Also I used electrical contact cleaner, do I need to leave it for a certain length of time before I use the car again. I.e drying time for the contact cleaner.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 30, 2014]

  3. LEE69
    Online

    LEE69 07 170 DSG

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Messages:
    961
    Likes Received:
    114
    [May 11, 2014]
    That hole will be sucking in un-metered air.
    Yeah leave it to dry although it does evaporate quickly
    #2
  4. MrLapou
    Offline

    MrLapou Well-Known Member

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    1,230
    Likes Received:
    117
    [May 11, 2014]
    That hole in the side looks well wrong. Like it's been fitted with the wrong MAF or housing you unscrewed.
    The hole needs to be sealed to avoid false readings by MAF.
    Use something like araldite.. i.e a hard setting compound.
    #3
  5. XFi
    Offline

    XFi Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    377
    Likes Received:
    13
    [May 11, 2014]
    Is that the airbox which it is attached to? If it is then it won't be giving a false air reading but it will be unfiltered air, which is not ideal.
    #4
  6. max69vk
    Offline

    max69vk Active Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    762
    Likes Received:
    43
    [May 11, 2014]
    There should be a short pipe attached to where the MAF is currently fitted, the MAF then screws to the pipe.
    #5
  7. Vanessa
    Offline

    Vanessa Member

    Joined:
    Apr 19, 2014
    Messages:
    98
    Likes Received:
    20
    [May 12, 2014]
    Thanks for all the info. How can I tell if it's the wrong maf, does it have a specific part number. I am wondering if this is what is causing the stuttering at 50km hr, I am getting every time I set off. It clears after 20 seconds or so. Could the air gap be causing thei, if it should not be there.
    #6

Share This Page