1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MAF and Fault Code 16486

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by tompearson, Aug 6, 2011.

  1. tompearson
    Offline

    tompearson It's all in bits

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    219
    Likes Received:
    1
    I'm getting a 16486 code pop up a few times recently and after clearing it will not come back for a couple of weeks or so, usually when just pottering around town. Car doesn't seem to be down on power, even when the code is thrown and I can't find any obvious boost leaks - although it looks to all original pipe work so I wouldn't necessarily count one out. It can be bit lumpy on starting sometimes though - not sure if this related, but it never throws any codes in this instance.

    I'm going to give the MAF a clean and see if that helps, but I obviously won't know for a few weeks given the intermittent nature. Hence I was wondering if this is the normal process for a MAF on the way out or is there another cause I should look into?
    #1
  2. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    Is the MAF secure? check the wiring and the plug ...
    #2
  3. tompearson
    Offline

    tompearson It's all in bits

    Joined:
    Apr 28, 2006
    Messages:
    219
    Likes Received:
    1
    Yeah, it all seems fine on that front.
    #3

Share This Page