1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Luggage cover. . .

Avo Jul 13, 2011

  1. Avo

    Avo Ex-pat

    35
    0
    6
    Guys, once again I am bowing to the proffesionality and expertise of the members of Audi sport for help. I have a 2004 A4 1.8T (163) Avant, the problem is with the luggage cover. At the slightest bump on the road the cover opens, I've taken a look at it andnotjing jumps out at me, just as a trial I wrapped the lugs in a layerof Black electricians tape invade they wereworn and thisis the problem but items still happening. . .

    Anyone else had the same or similar ?
     
  2. dope

    dope alcoholic pervert

    199
    5
    18
    Yep I have the same issue. Makes you jump doesn't it?!
     
  3. swarcup

    swarcup Well-Known Member

    1,326
    40
    48
    there was a thread i read on here a while age that gave a solution to the issue if you can turn it up it may be useful
     
  4. scott b

    scott b Active Member VCDS Map User

    1,254
    3
    36
    i think ppl use heat shrink on the locating pegs to make it a tight fit
     
  5. Avo

    Avo Ex-pat

    35
    0
    6
    Cheers I'll see if I can locate the thread . . And yup it puts the willies up ya, especially driving around Northern Ireland and then a bang lol
     
  6. T0m

    T0m Active Member

    516
    26
    28
    Mines the same driving me nuts just recently!!!
     
  7. Grangey.

    Grangey. Member

    226
    3
    18
    so thats what that is!!!

    If someone finds the thread with fix please post it
     
  8. dope

    dope alcoholic pervert

    199
    5
    18
    Found this on Audizine

    Cargo Cover keeps popping loose

    Seems some strips of the soft fuzzy part of stick-on velcro do the trick.

    Clearly it's a problem scaring the crapola out of avant drivers the world over...
     
  9. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,050
    573
    113
    Mines *never* done it ....!
     
  10. dope

    dope alcoholic pervert

    199
    5
    18
    It will do James. It's just building up the suspense.
     
  11. quattrojames

    quattrojames Moderator Staff Member Moderator Audi A6 Audi Avant Owner Group

    14,050
    573
    113
    Gonna be hell of a bang after 4 and a half years!
     
  12. chrisash32

    chrisash32 Member

    573
    1
    18
    mine used to do it when i first got the car.

    Fixed it by wrapping a bit of that fabric electrical tape that Audi use around the lugs on the end.
     
  13. Mrmok

    Mrmok Member

    60
    1
    6
    Mine does the same all the time so I just leave it off now......usually either got a pram or a german shepherd in the boot anyway so couldn't use it if I wanted to
     
  14. Avo

    Avo Ex-pat

    35
    0
    6
    Some ideas to ponder there, I've searched the forum and found a few threads but all missing solutions. . Anyway off to try a few ideas out. . Cheers again
     
  15. dope

    dope alcoholic pervert

    199
    5
    18
    Wrapped some of the stick fuzzy velcro round the lugs last night. Seems to have done the trick.
     
  16. Widemonkeys

    Widemonkeys 1st Gear

    271
    0
    16
    Mines never done it either but it does make an awful squeaking noise when I go over bumps
     
  17. JimLoskot

    JimLoskot Member

    160
    2
    18
    there are 2 main solutions, either put some heat wrap around the pegs or get some plastic inserts to put in the locators. I've done the later, they are about £7 from TPS. I'll see if I can find the thread
     
  18. JimLoskot

    JimLoskot Member

    160
    2
    18
  19. swarcup

    swarcup Well-Known Member

    1,326
    40
    48
    Thats the fella. an actual proper fix from audi
     
  20. Mrmok

    Mrmok Member

    60
    1
    6
    Mine used to do that too until I sprayed with WD40! Instant fix :)
     
  21. Widemonkeys

    Widemonkeys 1st Gear

    271
    0
    16
    Where abouts did u spray it, cos I've looked and can't see any mechanical parts
     
  22. T0m

    T0m Active Member

    516
    26
    28
    Thanks for the post Ive ordered a kit from Audi costs £10!!!
     
  23. blacktar

    blacktar New Member

    12
    0
    1
    hi what came in the kit was it 1 or the 2 bits

    cheers
     

Share This Page