1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Losing mobile signal

Discussion in 'General Chat' started by jonny87, May 28, 2012.

  1. jonny87

    jonny87 Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    1,098
    Likes Received:
    3
    Just wondered if anyone here could help or have the same/similar issues

    Over the last 3 weeks or so my phone has been losing signal, it started off as being once or twice a day and has steadily worsened to the point where i'd go days without signal.

    I tried turning it off and on, removing and cleaning the sim both sometimes worked but mainly didnt :(

    So i went to tmobile (my provider) on saturday explained the situation, they tested my sim on a demo phone and decided it was fudged, so they gave me a new one and hey presto it worked... For all of 3 hours!!

    I spent most of sunday with no signal or 3g and same story today, on occassions when i do get signal and i try a call or text it loses it before i can send a message/finish the call, very annoying!!

    If i connect to a wifi source thats all good though, my phone is an iphone 4 all latest software installed

    Ive tried googling and found nothing useful so if anyone has a suggestion other than slamming it up the wall i'd be most grateful :)

    Tia
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. James TQ

    James TQ Member

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Messages:
    564
    Likes Received:
    7
    dont suppose your with vodaphone... im having the same issue!
     
  4. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Team Brill Red Black Edition

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,755
    Likes Received:
    1,602
    Had the same problem along with five others I have spoken to at work about it but we had some new equipment installed at work and one of the lads reckons its that.They all have iPhones bar one with latest iOS but I am using 4.1 even wifi is rubbish and even when I went outside I couldn't ring anyone so rebooted and all was good then ??
     
  5. jonny87

    jonny87 Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    1,098
    Likes Received:
    3
    No im with tmobile but have noticed alot of the same complaints coming from voda customers!

    That was my first thought voorhees but this happens anywhere and everywhere, the guy at tmobile said they were doing alot of work on their masts and it could go on for 6 months, if this is the cause i find it highly disruptive and unacceptable and will be getting in touch with trading standards

    Does anyone think it could be the phone at fault? Couldnt find anything on the net about people having to send a phone off for repair for this kind of issue
     
  6. jojo

    jojo Looking for Boost!
    Staff Member Moderator quattro Audi S3

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    27,390
    Likes Received:
    2,476
    I've had a few signal drops on my Voda. My mate use to be a Voda engineer, and he had the power to close down or reboot a mast remotely no matter where he is! He said they do it regularly when there are issues, he did it to my local mast so I could test the speed of my net dongle(I told him it was slow), rebooted the Mast, no signal for 1 minutes, then I got 3meg d/l speed(It was quick at the time).
     
  7. voorhees

    voorhees Moderator
    Staff Member Moderator Team Brill Red Black Edition

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,755
    Likes Received:
    1,602
    I'm on O2 but not all of them are but all the same problem,oh and also mrs voorhees couldn't ring out send messages on Saturday and she's on orange.

    Paul will be here soon telling us to wear tin foil hats :)
     
  8. jonny87

    jonny87 Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    1,098
    Likes Received:
    3
    Its the y2k, albeit 12 years late haha
     
  9. quattrojames

    quattrojames Moderator
    Staff Member Moderator Audi Avant Owner Group Audi A6

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    14,019
    Likes Received:
    532
    I had this problem with vodafone a few weeks ago, and complained to them. They sent me a Suresignal box for free (usually £50) which plugs into your broadband and now I have 5 bars of 3G all over the house and garden. I appreciate it only helps when you're at home, but its a start if you live in a rural area.

    Vodafone are obviously having problems around the place though:

    http://www.bournemouthecho.co.uk/ne...tomers_frustrated_by_lack_of_service/?ref=rss

    Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
     
  10. jonny87

    jonny87 Active Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    1,098
    Likes Received:
    3
    I live on the outskirts of the city in a big housing development and there is a phone mast a mile up the road from me.

    Going into tmobile again today and im not leaving until i have an answer or some money in my pocket, getting irritated now!
     

Share This Page