1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Loose power on high revs

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by martin_can, Mar 5, 2013.

  1. martin_can
    Offline

    martin_can Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Hi I am new here i got a 2002 s3 225 first and second gear is fine but the third gear soon as It goes over 5500 rave it starts hesitating it is the same as the 4th 5th and 6th gear I changed n75, n924, and mass meter now it's ok up to third gear then it starts doing it a little bit on fourth gear but its still bad on 5th and 6th gear I'm running out of ideas there's no foult code on the vag com please help!
    #1
  2. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    12
    i had a similar fault once i had my car mapped,after changing everything ! and getting no were i change the fuel pump for a spare i had...bingo,you could try checking your fuel pressure if you have the kit?
    #2
  3. martin_can
    Offline

    martin_can Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Thanks for the reply that's the only thing left to change do you have any idea how much are the fuel pump. I did a boost leak check and it was nothing wrong with it could it be the coil pack ???
    #3
  4. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    12
    i replaced all four of my coilpacks with genuine when i had my fault,as you... done it all bar the pump,the pump i got was used and around 30 quid
    #4
  5. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    12
    does your car start from cold first time or on second turn?
    #5
  6. martin_can
    Offline

    martin_can Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    It always starts first time cold or hot but when it's very cold and when I start it raves jump up and down a few seconds and then it's fine before the remap it wasn't very noticeable after a remap you can really notice it
    #6
  7. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    12
    i would defo think the pump is old...
    #7
  8. martin_can
    Offline

    martin_can Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Ok thanks for your help I've got work tommorow so first thing Thursday morning ill change it and see what happens fingers crossed !
    #8
  9. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    12
    you mentioned after and before map...was before the car fine before the map?
    #9
  10. martin_can
    Offline

    martin_can Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    It was still doing it before the remap but it was very slightly and not very noticeable but after it is very noticeable and it feels like the rave limiter cutting in
    #10
  11. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    12
    that was just like mine bud,fine before map..after all the trouble started,swap the pump over and let us know the outcome bud
    #11
  12. martin_can
    Offline

    martin_can Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Ok I will
    #12

Share This Page