1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Locked 4wd dyno

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Scott, Aug 21, 2009.

  1. Scott

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    119
    Has anyone been on/able to find a locked 4wd dyno for the newer EDC17 diesels? Had my car remapped a few mths ago and would love to dyno it and see where we're at but having a hard time finding one suitable.

    Cheers,
    Scott
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. devonmikeyboy

    devonmikeyboy As far from JBS as possible !

    Joined:
    Feb 8, 2007
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    8
    What do you mean by a "locked dyno" and your sig doesn`t mention that your car is a quattro so why do you even need a 4WD dyno? If you click on the link provided you can find all the dyno`s in the country.http://www.rollingroadregister.com/
     
    #2 devonmikeyboy, Aug 21, 2009
    Last edited: Aug 21, 2009
  4. Scott

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    119
    Thanks.

    With the EDC17 ECU the car cuts power to the front wheels if the rear wheels aren't spinning at the same speed which is why I need to find a 4wd rolling road which has the front/rear rollers locked (so I've been told anyway)
     
  5. devonmikeyboy

    devonmikeyboy As far from JBS as possible !

    Joined:
    Feb 8, 2007
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    8
    First i have ever heard that before. I have seen lots of dyno graphs of EDC17 cars that where run on 2WD dynos so i doubt that is true especially for a FWD car.
     
  6. mitch78

    mitch78 Active Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    2,348
    Likes Received:
    3
    Turn the TC/ESP/ASR off and you're sorted. Absolute worst case and there's no button to do that, just pull the fuse out.
     
  7. Scott

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    119
    Oh really? This is what I've been told by P Torque numerious times. Are you guys 100% sure of this? Apparently it's only with the new CR diesels.
     
  8. Chip-n-spin

    Chip-n-spin ECU Remap & Tuning Specialists

    Joined:
    Jul 9, 2007
    Messages:
    411
    Likes Received:
    0
    Viezu Bromsgrove (Chipped UK) have one on order. Should be in by the new year.
     
  9. mhill

    mhill Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    323
    Likes Received:
    0
    Ive spoken about this and told Frenchy to put Will straight on this, just plug VCDS in and put the ABS ECU in to diagnostic mode and its all good!
     
  10. Scott

    Scott Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    119
    Thanks! :)

    Ah really!!! I'll speak to Will tomorrow and see about having a go. Thanks!
     

Share This Page