1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Limp mode?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by martyboy, Sep 21, 2010.

  1. martyboy
    Offline

    martyboy Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    19
    [Sep 21, 2010]
    Hi guys,
    has anyone ever came across this situation before?
    Running a petrol turbo car dry ie. no fuel, until it conks out and then
    on filling it up with petrol from the can and starting it up, you are now in "limp mode"
    is this normal or has the engine become damaged in some way, or might it just
    be another unrelated previous engine fault?
    cheers guys
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 30, 2014]

  3. SAiLO
    Offline

    SAiLO Enthusiast VCDS Map User

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    941
    Likes Received:
    34
    [Sep 21, 2010]
    Don't think the engine got damaged. Just scan it with VCDS and see what comes up/ clear the errors mate.
    #2
  4. martyboy
    Offline

    martyboy Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    19
    [Sep 21, 2010]
    thanks, so do you think running it clean out of fuel, could possibly cause it to start up and go into limp mode?
    #3
  5. PetrolAholic
    Offline

    PetrolAholic Member

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    [Sep 22, 2010]
    Possibly you got some gunk sucked up that was in the bottom of the tank into a fuel line, I would assume that could cause limp mode. Have you tried letting the car warm up, ignition off then back on again. Does that cure it?
    #4

Share This Page