1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

late turbo kick?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by m8arx, May 1, 2010.

  1. m8arx
    Offline

    m8arx Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    [May 1, 2010]
    after thinking my turbo was goosed, we think we've found *part* of the problem.

    The turbo is definately still working (at least it seems that way). There's definately turbo kick, but it doesn't really come into play until about 4-5k.

    the actuator rod seemed seized for whatever reason, we've freed it up, but the rod might actually be slightly bent inside the wastegate itself - won't know until i get the turbo off.

    i've already changed the maf sensor before i was even getting any boost.

    before i get the turbo taken off, is there anything else that could be causing it to not boost until around 4-5k?

    cheers

    Mark
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 22, 2014]

  3. finesse
    Offline

    finesse Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    2,811
    Likes Received:
    10
    [May 1, 2010]
    *watching with interest*
    #2
  4. m8arx
    Offline

    m8arx Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    [May 1, 2010]
    why??? :)
    #3
  5. m8arx
    Offline

    m8arx Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    [May 1, 2010]
    ah, should i have posted this in my last thread as an update? - i'll put it there now - just thought it'd get more visibility and replies through a new one.......
    #4

Share This Page