1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

kufatec xenon autoleveling instructions

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by fizz, Mar 7, 2010.

  1. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    I'd appreciate it if someone on here who bought the autoleveling kit / loom of kufatec and got the instructions could email them to me? I've had a look at the wiring diags in elsawin but want to clarify a few links and believe the instructions provided by kufatec wuold help. thanks in advance.
     
  2. Advert Guest Advertisement


  3. PH1L

    PH1L Gievf Buckets
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    39
  4. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Thanks mate, that post it very useful
     
  5. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Im trying to make sense of the wiring diags for the bi-xenon as thinking of making my own looms after reading that thread bout kufatec's. I've managed to get the pins outs for the 2 sensors to the autolevel module (J431) which is on 153/4, however struggling to find the pin outs for the other 11 cables coming out of J431. Any help would be appreciated.
     
  6. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    This is the diagram im going off by the way:

    [​IMG]

    I have bi-xenon (not adaptive) so am asuming its xenon-plus in elsawin.
     
  7. Khufu

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,704
    Likes Received:
    30
    clicking on the number in the square box takes you to where its linked to.
     
  8. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    I thought they were there for a reason, however clicking on them doesnt seem to take me anywhere
     
  9. Khufu

    Khufu Well-Known Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,704
    Likes Received:
    30
    mmm, it should do - i tried 117 & it took me to where it goes to the level motors.
     
  10. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2

    hmm, when I hover on the numbers they become enlarged and blue with a cream box round them but nothing happens when I click
     
  11. PH1L

    PH1L Gievf Buckets
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    39
    sounds like a plugin problem with your pc, what does the elsawin window look like?, is it almost like an internet browser id expect teh first port of calls for a fix on that should be a java update or a macromedia flash update
     
  12. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,717
    Likes Received:
    1,530
    All the boxes denote is which number at the bottom of a page they goto, you will see its numbered across the bottom of each page, so if the box says 86, scroll up/down to where the number 86 is & then follow the line upwards to the point the wire ends up at.
     
  13. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    It looks like an IE window yes, will update java and flash and see what happens, cheers mate.
     
  14. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Cheers Nige, that will do as a workaround for now.
     
  15. fizz

    fizz Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    264
    Likes Received:
    2
    Can someone advise where pins 2 & 3 from connector 26a go plz. It says CAN high & low but not sure exactly where that is. Also going to be using 24 awg 0.2 amps wire for all the wiring, will this be ok?
     
  16. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,717
    Likes Received:
    1,530
    Well they would either go back to the gateway module or just connect onto the nearest module that uses the same bus, if you follow those pins anyway it will show/tell you where it goes to.

    Bus wires use very low power as such, so should be fine, I've used speaker wires for few things, worked fine & no errors to date, just didnt wanna chuck the wire away.
     

Share This Page