1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

K03 Turbos Required

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Kevin1975, Mar 16, 2010.

  1. Kevin1975

    Kevin1975 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hello everyone, newbie here,

    HELP!!!!

    Just found out my turbos are cracked (housings)... yes both of them.

    Can anyone point me in a good direction for some good K03’s, new or refurbed... I have a tight budget, and need to get my car back asap.

    I have been quoted £1,500 for two new ones, is this a good price?

    It’s already in bits and just needs the replacement turbos fitted.

    My car... Audi S4 2.7 Bi Turbo (B5 Chassis) W reg

    L
    Kevin
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Ben_Lucas43

    Ben_Lucas43 Contemplating trip to the Ring

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Well as they've had it i'd be planning to find a pair of K04's at least.. i know money might be tight but there's no point in going for d some K03's in this position right?


    http://pistonheads.com/sales/1509628.htm these have been on piston heads for weeks now, that's £500 of your quote already..
     
  4. Nez

    Nez Member

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    598
    Likes Received:
    4
    K04 turbo price are some as K03 so don't buy the K03 bought the K04 turbos :)
     
  5. Kevin1975

    Kevin1975 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    but i will have to upgrade other parts which i can't afford... i.e. intercoolers, pipes, etc.... won't I?
     
  6. Ben_Lucas43

    Ben_Lucas43 Contemplating trip to the Ring

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Not necessarily

    That ad comes with all the pipes needed, its a straight swap to K04's if i'm right?

    Plus you'd only need I/C's if your upping the power.. which your kind of not, just getting K04's instead of K03's.. don't need a remap do you?
     
  7. Kevin1975

    Kevin1975 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    i don't know about turbos :-( sorry, real novice here
     
  8. Nez

    Nez Member

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    598
    Likes Received:
    4
    If you keep the power down then you won't need intercooler or other parts, the only thing you might need would be a remap but thats not expensive.
     
  9. Kevin1975

    Kevin1975 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    when you say keep the power down, are the turbos adjustable then? i don't understand... i'm trying to, sorry, that's why i'm here
     
  10. slappy_dunbar

    slappy_dunbar Let's Do This

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    245
    Likes Received:
    20
    The turbos are completely controlled by your car's ECU. If you were to install the K04 upgraded turbos, they will emulate your OEM K03s unless you purchase a software "re-map" for your engine. For this reason, many people who are facing a big maintenance expense like replacement turbos will install the upgraded variety and defer changed software indefinitely.
     
  11. Ben_Lucas43

    Ben_Lucas43 Contemplating trip to the Ring

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    I thought as much, i just didn't want to say.

    So you could upgrade the turbos and pipes (as in that Ad) and not need anyother parts, as you said your car is in bits already, i'd be inclined to just buy the K04's.

    Unless you find any other K03's at a cheaper price. But really at a quoted price of £1500, that's steep..
     
  12. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,605
    Likes Received:
    469
    Theres an american firm doing K04 replicas for a pretty good price. Dont have the URL to hand, think it'll be over on audisrs or somthing.
     
  13. SteVR

    SteVR Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
  14. Nez

    Nez Member

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    598
    Likes Received:
    4
    Yes you can adjust your turbos and keep the boost low :) by remaping your car ECU.
     

Share This Page