1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Just Logged my MAF Reading (graph)........

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by markymark1984, Oct 4, 2007.

  1. markymark1984

    markymark1984 Petrol Head

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Hi guys, wasn't sure whether i should post this into the VAG forum or not but hey, i've put it here.....:icon_thumright:

    I have hooked the car up to VAG COM and recorded the MAF with a run in 4th gear (private strip) and got the graph below. Max g/s reading was around 200 which seems good. There is a spike just below 3000 rpm, any ideas on what that is? Other than that seems quite smooth doesn't it?:confused:

    I decided to do this data logging after putting the car on a dyno, the resulting power and torque graphs were quite worrying, they were all over the place (looked like a heatbeat monitor, spikes and dips all over the place!). And more worrying max power was around 220, even though the previous owner claims it has been Revo'd (i dont have the dyno graph unfortunately). Can anyone suggest why this might be? I thought it may be a **** MAF but from looking at the graph below it does seem the be fine....very confusing.

    Is there a calculation i can do from knowing the g/s to work out the power my car has? I can then compare that to the dyno output, maybe the dyno wasn't set up right? I must admit though my car doesn't feel like a 260bhp remapped machine, its pretty much identical to me friends Fiat Coupe which has 225bhp.

    [​IMG]
    Cheers for any help!

    Mark
     
  2. jm-baker

    jm-baker Member

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Messages:
    230
    Likes Received:
    1
    Hi,

    I have just been logging my car after REVO map.

    I got the following in 4th gear.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    My reason for logging is due to a hesitation when under full load.
    It feels like the car is going on/off boost or miss firing for a split second 3 or 4 times between 2000 and 6000 rpm.

    My MAF looks low for the boost its running ( setting HB2 T6 on sps3)

    It started doing this a few days after the map.

    The boost does seem to tail off sharply from the requested, is this normal at around 4000rpm? or possible boost leak?

    Cheers guys
     
  3. god_thats_quick

    god_thats_quick Numptie of the highest order

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    2,507
    Likes Received:
    1
    The spikes on your dyno plot could well be because the dyno doesn't like haldex cars and your car way trying to shift torque about the place.

    Other than that, no idea. however I'd really like to know what the highest MAF reading I should be getting on my standard apy S3 and in what gear etc.
     
  4. j4jon

    j4jon Member

    Joined:
    May 10, 2003
    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    I think you can work it out roughly. It's the BHP x 0.8 to get the maximum MAF reading. So based on a 210BHP? I would expect somewhere about 168.
     

Share This Page